19. april 2019
Korsør Kunstforenings formand kritiserer placeringen af denne mast med en projektor i toppen tæt ved skulptur af Erik Heide og »Korsør-stolen«. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Korsør Kunstforenings formand kritiserer placeringen af denne mast med en projektor i toppen tæt ved skulptur af Erik Heide og »Korsør-stolen«. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kritik af mast ved kunstværk på Solens Plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kritik af mast ved kunstværk på Solens Plads
Slagelse - 11. oktober 2018 kl. 10:24
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Kunsten og pengene blev væk. Hvad er samarbejde og borgerinddragelse, så værd?

Formand for Korsør Kunstforening Finn Mikkelsen er ude med riven om arbejdet med Solens Plads i sin beretning ved foreningens nylige generalforsamling.

- Vi glædede os i bestyrelsen over at være inddraget i udsmykningen ved renoveringen af Solens Plads; men beløbet til kunst skrumpede efter to-tre møder, og er nu endt med opsætning af en mast med projektor til belysning af en gavl på en noget iøjnefaldende og forkert placeret stander i selskab med Erik Heides skulptur med »Korsør-stolen«, lød den direkte kritik.

Finn Mikkelsen har fra kommunen fået oplyst, at standeren ikke kan flyttes.

Formanden noterer derfor, at processen med borgerinddragelse omkring udsmykningen af Solens Plads derfor tilsyneladende mest var for et syns skyld.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra kommunen, da den ansvarlige for udsmykningsprojektet arkitekt Ole Lund Sørensen er på ferie.

På generalforsamlingen hos Korsør Kunstforening med godt 200 medlemmer var Birger Bjerringfelt, Jens Sejr, Lis Ragborg og Finn Mikkelsen på valg. Alle takked ja til genvalg og blev det. Bestyrelsen har efterfølgende konstitueret sig med Finn Mikkelsen som formand, Jens Sejr, næstformand, Birger Bjerringfelt kasserer og Lis Ragborg som sekretær. Øvrige bestyrelsesmedlemmer med ad hoc opgaver er Hanne Strand, Grete Dommerby, Aase Jepsen, og Tove Madsen.

På generalforsamlingen blev Finn Mikkelsens beretning vedtaget uden debat.

Regnskabet viste et overskud på 26.514 kroner mod budgetteret 200 kroner, men større indtægter fra salg og færre udgifter til udstillinger og medlemsgaver frembragte overskuddet. Korsør Kunstforening modtog 43.000 kr. i tilskud fra kommunen i regnskabsåret.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk