25. september 2021
Faglig konsulent ved 3F Storebælt Hans Henrik Hansen fotograferede de to biler fra Zeanet ved Korsør Sygehus. Privatfoto.
Faglig konsulent ved 3F Storebælt Hans Henrik Hansen fotograferede de to biler fra Zeanet ved Korsør Sygehus. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kritik af 3F: Kommune bryder lovlig blokade mod sygehus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kritik af 3F: Kommune bryder lovlig blokade mod sygehus

Faglig sekretær hos 3F kritiserer, at det kommunalt ejede Zeanet bryder lovlig blokade og arbejder på Korsør Sygehus.

Opdateret 20. februar 2021 kl. 14:12
Slagelse - 20. februar 2021 kl. 12:10
Af Helge Wedel

- Jeg synes, at det er respektløst, at et firma ejet af vores kommune bare ser stort på en arbejdskonflikt og en fuld lovlig blokade mod ombygningen af Korsør Sygehus, så organiserede virksomheder og medarbejdere ikke må tage arbejde der, siger Hans Henrik Hansen til Sjællandske. Han er faglig sekretær hos 3F Storebælt. Fagforeningen har siden september 2020 været del af en lovlig arbejdskonflikt og blokade af arbejdet med ombygningen af Korsør Sygehus, fordi det udføres af ejeren Peter Evang Hansens firma Multi Service Estate ApS med polske medarbejdere uden dansk overenskomst.

Hans Henrik Hansen så forleden, at to medarbejdere fra det kommunalt ejede elforsyningsselskab Zeanet arbejdede ved og på sygehuset.

- Jeg kan da godt forstå, at Zeanet brød en lovlig blokade, hvis det gjaldt arbejde med strømforsyningen i en boligblok med beboere, der er afhængig af strøm, men her er jo reelt tale om en byggeplads, siger Hans Henrik Hansen.

El-forsyningsloven

Kommunikationskonsulent hos Zeanet Malene Sadowski oplyser, at elforsyningsloven pålægger elselskabet at afbryde og tilslutte strømmen, hvis en autoriseret el-installatør beder om det, hvilket var tilfældet på sygehuset, hvor nogle el-tavler skulle udskiftes.

- Den medarbejder fra Zeanet, der var inde på matriklen, valgte at gå ind, selv om han i praksis kunne til- og frakoble strømmen ude fra, men af hensyn til sikkerheden valgte han at gå ind for at sikre sig, at ingen var i gang med at arbejde med strøm, siger Malene Sadowski. Hun tilføjer, at det kunne få fatale følger, hvis der arbejdes med ledninger, når strømmen sluttes til.

Der er endnu ingen dato på lægehusets indflytning, oplyser læge Helge Madsen.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk