18. september 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kraftig opfordring: Borgere frarådes nu at hoppe i noret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kraftig opfordring: Borgere frarådes nu at hoppe i noret

Slagelse Kommune fraråder på baggrund af sundhedsfaglig rådgivning fra Styrelsen for Patientsikkerhed badning og vandaktiviteter, hvor man kommer i direkte kontakt med vand og bundsediment i Korsør Nor. Det skyldes PFOS-forurening og gælder i første omgang, indtil man har undersøgt forureningen yderligere.

Slagelse - 10. april 2021 kl. 07:03

Badning og andre aktiviteter, hvor man kommer i kontakt med vand og sediment i Korsør Nor, frarådes nu af Slagelse Kommune på baggrund af sundhedsfaglig rådgivning fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Det sker ud fra et forsigtighedsprincip og sker for at undgå, at borgere bliver yderligere eksponeret for PFOS-forureningen ved brandskolen i Korsør.

At man nu fraråder vandaktiviteter i Korsør Nor, sker ud fra et forsigtighedsprincip og er i første omgang midlertidigt, indtil man har fået undersøgt udbredelsen af PFOS-forureningen i Korsør Nor.

Opfordringen gælder alle former for aktiviteter, hvor man kommer i direkte kontakt med vand og bundsediment i Korsør Nor. Det vil blandt andet sige badning, sopning mm., mens aktiviteter, hvor man ikke kommer i direkte kontakt med vand og bundsediment, kan fortsætte som hidtil. Det vil sige kajak og robådssejlads mm. kan fortsætte som hidtil.

I første omgang skal borgere, som har badet i noret ikke være bekymret.

Arbejdet med at få taget nye prøver starter i næste uge. Der skal tages prøver af både vand og bundsedimentet langs med Korsør Nor. Formålet er, at få kortlagt, om der er grund til bekymring for vandaktivitet i Noret.

I næste uge vil der blive sat skilte op langs med noret, som informerer om, at man fraråder vandaktiviteter i Noret.

arrow Læs også: Nu skal PFOS-ofre undersøges: Mange ubesvarede spørgsmål
Dialog om kogræsserforening

Slagelse Kommune havde i går torsdag møde med Styrelsen for Patientsikkerhed og Fødevarestyrelsen, hvor man også drøftede medlemmerne af kogræsserforeningen, som har spist kød, som er forurenet med PFOS. Formålet med mødet var at oplyse Styrelsen for Patientsikkerhed om sagen.

På mødet var der en fælles forståelse for borgenes bekymring. Styrelsen for Patientsikkerhed fastholder den generelle anbefaling om, at borgere skal gå til egen læge, hvis de er syge eller bekymret for deres helbredstilstand.

Styrelsen for Patientsikkerhed har anbefalet Slagelse Kommune at kontakte Region Sjælland med henblik på at afklare, om det er sundhedsfagligt relevant at kigge på kogræsserforeningen som en samlet gruppe.

Styrelsen for Patientsikkerhed vil kontakte Region Sjælland for at orientere dem om sagen.

arrow Ingen PFOS i grøntsager
07. maj 2021 kl. 17:10 Opdateret: kl. 17:10
arrow Mystik om PFOS-prøve i nyt brandskum - aktindsigt afvist
07. maj 2021 kl. 06:34 Opdateret: kl. 16:38
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk