22. april 2021
Sådan så der ud ved Tårnborgvej 7B, da politiet var i gang med sin femte og meget grundige ransagning af Finn Petersens bolig. En ransagning der var godkendt af en dommer efter meldinger om, at en kvinde mente at have hørt lyde fra den forsvundne Emilie Meng på stedet. Foto Helge Wedel
Sådan så der ud ved Tårnborgvej 7B, da politiet var i gang med sin femte og meget grundige ransagning af Finn Petersens bolig. En ransagning der var godkendt af en dommer efter meldinger om, at en kvinde mente at have hørt lyde fra den forsvundne Emilie Meng på stedet. Foto Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kræver 75.000 kroner i Emilie Meng-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kræver 75.000 kroner i Emilie Meng-sag
Slagelse - 14. marts 2018 kl. 06:07
Af Arne Svendsen

Det skal koste for samfundet, at politiet tilbage i oktober 2016 hele fem gange lavede ransagning hos den dengang 67-årige pensionist Finn Petersen på Tårnborgvej 7B. Den sidste gang meget voldsomt.

arrow Læs også: Emilie Meng-sagen: Tiden arbejder imod en opklaring

Ransagningerne blev foretaget i forbindelse med eftersøgningen af den forsvundne Emilie Meng, fordi personer i gruppen »Forsvundne personer« mistænkte ham for at holde Emilie Meng indespærret. Og fordi en kvinde havde optaget nogle lydfiler fra nabo-ejendommen, hvor der angiveligt blev talt med den forsvundne Emilie Meng.

Politiet fandt ingen spor af Emilie Meng, og udsendte efterfølgende en meddelelse om, at Finn Petersen på ingen måde er mistænkt i sagen. Men advokat Steen Djurtoft mener, at det der er foregået går langt over grænsen for, hvad man skal finde sig i som samfundsborger.

- Vi kræver en erstatning på 75.000 kroner ved retten. Så må vi se, hvad retten kommer frem til. Der er ikke rigtig nogle lignende sager at støtte sig til, så det er da ikke usandsynligt, at vi efterfølgende vil gå videre til landsretten og måske endda til Højesteret, hvis vi ikke i første omgang når et tilfredsstillende resultat, siger Steen Djurtoft.

Advokaten har rejst sagen ved retten, efter at politiet har afvist at give erstatning ud over de 1200 kroner pr. ransagning, plus lidt til rengøring og udbedring af skader, som er den almindelige takst for »tort og svie«.

Afvisningerne er først givet af statsadvokaten og senere bekræftet af rigsadvokaten.

Sagen var berammet ved Retten i Næstved 5. marts, men Steen Djurtoft oplyser, at den blev aflyst, fordi dommeren var blevet syg.

Der er endnu ikke blevet fastsat en ny dato for sagen.

arrow Politidirektør efter fire år: Vi har stadig håb i Emilie-sag
10. juli 2020 kl. 05:36 Opdateret: kl. 21:07
arrow Emilie Meng-sagen: Mand tiltalt for ulovlig aflytning
07. januar 2019 kl. 19:26 Opdateret: kl. 19:39
arrow Oprejsning i Emilie-sag efter fem ransagninger
13. december 2018 kl. 18:40 Opdateret: kl. 18:40
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk