17. juni 2019
Danmarks bedste Ylva-båd DEN96 med besætning ses her, da den var med ved kapsejladsen onsdag aften, der havde start og mål i Korsør Havn i anledning af de maritime kulturdage. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Danmarks bedste Ylva-båd DEN96 med besætning ses her, da den var med ved kapsejladsen onsdag aften, der havde start og mål i Korsør Havn i anledning af de maritime kulturdage. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Korsør-sejler vandt DM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Korsør-sejler vandt DM
Slagelse - 25. august 2018 kl. 10:55
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var knebent, og det var alle gode gange tre, da Korsør-sejleren Lars Borg med sin tre mand store besætning sikrede sig titlen som Danmarks bedste sejler i Ylva-klassen, hvor de hurtige både er smalle og 12 meter lange. Der er bygget 90 Ylva-både i Danmark. De 89 er stadig aktive, men der bygges ikke flere. Bådtypen tegnet af Steen Kjølhede er bygget første gang i 1975.

Både i 2016 og i 2017 blev Lars Borg nummer to og fik sølv, men i år tog han så guldet foran de to foregående års vinder Leif Persson fra Kerteminde.

Lars Borgs båd hedder »Nu igen«, og et kvalificeret gæt er, at det med førstepladsen nu ikke længere overvejes at skifte navnet for at undgå at sige »nu igen« om andenpladserne.

Ylva-klassen tiltrækker topsejlere i Danmark. Ved DM ud for Korsør, var der således mange nuværende og tidligere verdensmestre, europamestre og danmarksmestre blandt de deltagende 16 både.

Stillingen i toppen var meget tæt, og der var kun tre strafpoint imellem Lars Borg og Leif Persson, mens forspringet til nummer 3, Martin Staal fra Thurø var syv strafpoint.

Korsør Sejlklub fik meget ros for afviklingen af stævnet såvel på vandet som på land. Ikke mindst i lyset af, at restaurant Laguna og Korsør Sejlklubs lokale blev svært beskadiget som følger af en branden i restauranten.

Fra Korsør deltog ligeledes Erik Borg, der er far til guldvinderen. Han blev samlet nummer otte, mens Korsør-sejleren Tom Steengade blev nummer 14.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk