21. august 2019
Marmorsalen i Korsør Kulturhus er udset til at rumme Korsør Bibliotek og borgerservice. Privatfoto
Marmorsalen i Korsør Kulturhus er udset til at rumme Korsør Bibliotek og borgerservice. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Korsør Bibliotek på vej til Marmorsalen i kulturhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Korsør Bibliotek på vej til Marmorsalen i kulturhuset
Slagelse - 16. februar 2019 kl. 09:06
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den absolut mest prominente og centrale del af Korsør Kulturhus kan rumme Korsør Bibliotek.

Mette Mandrup, der er centerchef for kommunens afdeling for kultur, fritid og borgerservice bekræfter, at Marmorsalen i kulturhusets midte er udset til at skulle rumme bibliotek og borgerserservice.

- Vi har ladet os inspirere af et tilsvarende bibliotek i Sydney i Australien. Planen er, at på gulvet i selve salen skal det hele være på hjul, så det kan køres væk, når salen for eksempel skal bruges til koncerter, siger Mette Mandrup til Sjællandske.

Der har allerede været orienteringsmøder med lokalråd og kulturhusets brugerråd om planerne, der dog endnu ikke er rejst som en egentlig politisk sag. Om få dage orienteres handicaprådet om planerne.

- Det er meningen, at de permanente dele af biblioteket med bogreoler og borgerservice skal indrettes på første sal rundt om Marmorsalen. Her er ombygninger for omkring seks millioner kroner nødvendige, men det er også en del billigere, end de oprindelige 11 millioner kroner, som planerne om indretning i de røde bygninger ud mod Skolegade kostede, siger Mette Mandrup.

Da Søfartsstyrelsen på et tidspunkt stod til at skulle leje sig ind på Korsør Rådhus, var det planen, at de kommunale arbejdspladser på rådhuset kunne flyttes til bygningen med det nuværende Korsør Bibliotek, som så skulle flyttes til Korsør Kulturhus.

Søfartsstyrelsen på Korsør Rådhus kunne imidlertid ikke samle politisk flertal, så spørgsmålet er derfor, hvad huset med bibliotek og borgerservice Bernstensgade 3 så skal bruges til.

- Der er vi slet ikke nået til endnu, men begge lokalråd har udtrykt bekymring for, hvis huset kommer til at stå tomt, så jeg tænker, at en eventuel flytning til kulturhuset gøres afhængig af, at der findes et formål at bruge biblioteksbygningen til, siger Mette Mandrup.

Hun ønsker ikke at kommentere på, om kunstnerværkstedet i Kabeldepotet kunne være på Korsør Bibliotek.

En placering af kunstnerværkstedet Kabeldepotet på Korsør Bibliotek er dog nævnt i et referat fra et dialogmøde og en rundvisning af Mette Mandrup i Kabeldepotet. I notatet, som Sjællandske fået aktindsigt i, står om en ny placering af kunstnerværkstedet:

»Kulturafdelingen har ikke et konkret forslag, men kan umiddelbart pege på fx lokaler i Korsør Kulturhus eller i Korsør Bibliotek, hvor der vil blive plads, hvis samlokaliseringen med Korsør Kulturhus bliver endeligt besluttet. Herudover ejer kommunen en række bygninger centralt i Korsør og Halsskov, som evt. kunne komme i spil ved rokade af andre aktører.«

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk