26. marts 2019
Konkurssag indeholder ubetalt regning for, hvad partiet Venstre anser som "gratis" bagværk.
Konkurssag indeholder ubetalt regning for, hvad partiet Venstre anser som "gratis" bagværk.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konkursbager sørgede for Venstres »gratis« bagværk: Regning aldrig betalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konkursbager sørgede for Venstres »gratis« bagværk: Regning aldrig betalt
Opdateret 07. oktober 2018 kl. 14:06
Slagelse - 06. oktober 2018 kl. 17:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bagerkompagniets konkurssag er mere omfattende, end kurator Anders Bendtsen, Lind Advokataktieselskab, forudså, da selve konkursen blev begæret i sommer.

arrow Læs også: 54 kreditorer jagter millioner efter bagerkonkurs

Der er ikke lige så mange krav som i Dan Mejsners sag.

- Men det er voldsomt, fastslår kuratoren, der mener, at det er vigtigt at finde frem til, hvem der gjorde hvad. Og ikke mindst hvem der har det overordnede ansvar.

Formelt set er det nemlig Carsten Forsberg, der er direktør hos selskabet bag, MBC+T Engros. Han kom dog først til i andet halvår af 2017 og var dermed ikke med fra start.

Han synes dog efterhånden at have karakter af en stråmand, hvilket egentlig er en betegnelse, han ikke bryder sig om.

- Men der er jo ingen tvivl om, at det kan se sådan ud. Når man ser det oppe fra helikopteren i hvert fald, siger Carsten Forsberg, der må konstatere, at der efterhånden er krav på fire millioner kroner fra kreditorer, der ingen penge har modtaget.

Det gælder leverandører af mel, ligesom også Told og Skat stadig har millioner til gode. Ansatte i bagerbutikken i Priorgade i Slagelse, som nu hedder La Farine, fortæller endvidere, at firmabiler blev afhentet af et inkassofirma, og der generelt har været murren i kreditor-krogene.

Selskabet mangler imidlertid ikke bare selv at betale, men også at modtage penge.

Man har nemlig ifølge kurator Anders Bendtsen, der behandler MBC+T Engros' konkurssag, også selv nogle udeståender med kunder, herunder partiet Venstre, hvor den ene af tre bag selskabet, Michael Clausen, både i dag og tidligere har ageret særlig rådgiver.

Sjællandske erfarer fra konkursboet, at der i forbindelse med valgkampen sidste år blev leveret brødprodukter, som ifølge partiet ikke var noget, der skulle betales for. Der var en særlig aftale, lyder det i en kommentar til Sjællandske.

Det drejer sig angiveligt om blandt andet lagkage, nogle såkaldte valg-muffins og på sin vis også det morgenbrød, partiet langede ud forud for valget i november på Slagelse Station.

At kager og bagværk ligefrem skulle være gratis, er dog ikke, hvad der fremgår af konkurssagen, hvor der ligger en ubetalt regning.

Den daglige leder i Priorgade i dag, Anni Madsen, bekræfter også, at der i sin tid blev udskrevet en regning til Venstre. Den blev dog aldrig betalt, konstaterer hun.

Venstre i Slagelse, i skikkelse af formand Knud Vincents, afviser imidlertid, at man er blevet præsenteret for regningen.

- Det gør lidt ondt på mig at se, at Venstre ikke skulle have betalt, for selvfølgelig betaler vi altid de regninger, vi får. Det har vi altid gjort, siger formanden.

arrow Mejsner drejer nøglen igen: Nu er drømmen endeligt bristet
03. november 2018 kl. 05:00 Opdateret: kl. 14:06
arrow Slut med »Mejsner's Café«: Ejer ændrer navn
27. oktober 2018 kl. 13:43 Opdateret: kl. 13:49
arrow Satte ejer ud på et sidespor
06. oktober 2018 kl. 11:40 Opdateret: kl. 12:31

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk