17. januar 2021
Vind på dåse også indsamlet ved Fæstningen i Korsør og banegården på Halsskov. Foto: Kunsthal Kongegaarden
gallery icon

Se billedserie

Vind på dåse også indsamlet ved Fæstningen i Korsør og banegården på Halsskov. Foto: Kunsthal Kongegaarden
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kongegaarden udstiller vind på dåse og 3D-print-buster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kongegaarden udstiller vind på dåse og 3D-print-buster

Hvis ikke corona-restriktionerne forlænges, er Kunsthal Kongegaarden som bebudet klar med at vise eksperimenterende og kontekstuel samtidskunst fra den 19. januar, hvor der blandt andet vises vind på dåse og 3D- printede buster.

Slagelse - 04. januar 2021 kl. 11:42
Af Helge Wedel

Den ene udstilling er Steen Rasmussens »No Borders«, der blandt andet viser dåser med indsamlet vind fra verden, Korsør og Halsskov.

Steen Rasmussen (f. 1954) har i mange ar arbejdet med at skabe borgerinvolverende og politisk-kritiske kunstprojekter i såvel danske udkantsområder som i globale brændpunkter. Han har gennem tyve år bl.a. indsamlet vind i hele verden. I Kongegaardshaven dokumenterer en række store bannere vindindsamlinger i Palæstina, Israel, Kina, Tibet, Serbien, Sarajevo, Korsør ved Korsør Fæstning og på Halsskov ved den gamle banegårdsbygning.

Indendøre er der række skulpturelle værker, dåser med vind samt en interaktiv, labyrintisk ruminstallation, som giver et godt indblik i Steen Rasmussens mange ars arbejde med grafik i et udvidet, tredimensionelt felt.

Udstillingens titel »No Borders« refererer bade til den rumlige grafikoplevelse og den tvetydige, grænseløse vind, der metaforisk er positiv, men aktuelt med pandemier og forurening også er temmelig problematisk.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond og Slagelse Kommune, som også har støttet den anden udstilling med titlen »De Uønskede« af Morten Modin.

Stedspecifik soloudstilling

Det er en stedspecifik soloudstilling med skulpturelle installationer og 3Dprintede objekter, der skaber subtile bindeled mellem Kongegaardens historiske rammer med den store samling af værker af Harald Isenstein og aktuelle præsentationer af samtidskunst.

Der eksisterer ingen buster af hverken Dronning Caroline Mathilde (1751-75) eller Friedrich Struensee (1737-72), men inspireret af malerier og tegninger har den talentfulde billedkunstner Morten Modin (f. 1981) skabt en række 3D-printede, farverige buster, der både perspektiverer de to uønskede »oprøreres« overnatning i Kongeværelset og Harald Isensteins klassiske buster formet i hænderne. Mens andre kunstnere aktuelt ødelægger historiske buster, skaber Morten Modin dem.

Ved brug af både egne og Isensteins værker vil Morten Modin tilmed skabe en stedspecifik totalinstallation for at synliggøre nye sider af den tyske kunstners omfattende praksis.

Begge udstillinger kan ses frem til og med søndag den 14 marts.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk