20. juni 2019
Slagelse Kommune ærgrer sig over konflikten.
Slagelse Kommune ærgrer sig over konflikten.
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konflikt om færger: - Personale har ikke vist vilje til dialog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konflikt om færger: - Personale har ikke vist vilje til dialog
Slagelse - 17. december 2018 kl. 07:00
Af Solveig Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er rigtig ærgerligt, at det er gået sådan, som det er, siger Flemming Kortsen, der er centerchef for Center for Miljø, Plan og Teknik i Slagelse Kommune.

arrow Læs også: Stresset skibsfører faldt i søvn: Færge grundstødt

Han sidder som øverste ansvarlig i kommunen, når det kommer til driften af de kommunale færger og havne - herunder Agersø- og Omøfærgerne, som har kastet en del omtale af sig i medierne på det seneste.

- Vi har fra begyndelsen haft et ædelt formål med det her i forhold til at spare penge på driftsomkostningerne og på den måde få mere sejltid for færre penge, siger Flemming Kortsen, hvis overordnede mål i samarbejde med havnedirektør Jimmi Jørgensen har været at stræbe efter mindre forstyrrelser i færgedriften til hverdag til glæde for både øboere, gæster og personale på færgerne.

- Det er rigtigt, at der kun har været én gang i 2018, hvor færgen ikke har kunnet sejle på grund af sygdom, men det er en gang for meget, siger Jimmi Jørgensen, der holder fast i sin ret som arbejdsgiver til at lede og fordele arbejdet efter bedste evne.

Idéen om fælles vagtplaner for de to færger er ifølge Jimmi Jørgensen ikke ny, og en ændring af vagtplanerne fra to til én giver ifølge havnedirektøren primært problemer, fordi enkelte medarbejdere har bopæl langt fra deres arbejdsplads, hvilket ikke tidligere har været tilfældet.

Allerede i marts 2019 forsøgte rederiet at indlede en dialog med personalet på begge færger om en fælles vagtplan.

- Det var fra begyndelsen blot nej, nej og atter nej. Hvis bare de havde sagt: Nej, men måske kan vi i stedet...?, siger Jimmi Jørgensen, der har oplevet en bevidst uvilje fra personalets side, i et håb om at de planlagte forandringer måske ville gå i sig selv igen.

- Vi har med vilje ikke ville udtale os mere end højst nødvendigt til pressen, fordi vi stadig ligger i forhandlinger, og det er ærgerligt, at få repræsentanter for personalet på færgerne har forsøgt at skabe unødig splid, siger Jimmi Jørgensen.

- Det har aldrig været en del af vores udspil, at vi ville tvinge nogen til at arbejde på begge færger mod deres vilje. Vi har lagt op til at tage individuelle hensyn, men har samtidig sagt, at vi ved fremtidig rekruttering til færgerne vil lægge vægt på en positiv indstilling til at arbejde på begge færger, siger Jimmi Jørgensen.

arrow Kritik af arbejdsvilkår på færger
14. december 2018 kl. 05:01 Opdateret: kl. 18:52
arrow Frustrationer hos færgepersonale spidser til
08. november 2018 kl. 17:15 Opdateret: kl. 19:13

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk