20. april 2019
Ringparken er, sammen med Motalavej i Korsør, et af de to områder, hvor der i løbet af efteråret samlet vil blive ansat fem nye medarbejdere, der skal forebygge, at unge bliver rekrutteret til kriminelle bander. Foto: Kim Brandt.
Ringparken er, sammen med Motalavej i Korsør, et af de to områder, hvor der i løbet af efteråret samlet vil blive ansat fem nye medarbejdere, der skal forebygge, at unge bliver rekrutteret til kriminelle bander. Foto: Kim Brandt.
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen opruster mod kriminelle bander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen opruster mod kriminelle bander
Opdateret 10. august 2018 kl. 11:50
Slagelse - 10. august 2018 kl. 06:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Anna Egeris Karstoft

Fem nye medarbejdere, der bliver ansat af kommunen i løbet af efteråret, skal i de kommende to år arbejde på at forebygge, at unge fra specifikke familier i Ringparken og på Motalavej bliver rekrutteret til kriminelle netværk. Det fremgår af referatet fra det seneste møde i børne- og ungeudvalget.

Medarbejderne, som kommer til at have en socialfaglig baggrund, vil blive aflønnet med puljemidler fra Styrelsen for International Rekruttering og Integration, der i slutningen af juni måned tildelte kommunen 5.8 millioner kroner til forebyggelse af bandekriminalitet.

Indsatsen, der bliver kaldt »en helhedsorienteret familieindsats«, kommer til at gå på tværs af blandt andet beskæftigelsesområdet og børne- og ungeområdet.

- Det er ikke nok bare at investere i det enkelte individ, der har den kriminelle løbebane. Det handler også om at investere i hele konteksten og familien omkring de små brødre. Det giver et afkast på sigt, siger afdelingsleder i Center for Børn og Unge, Dorthe Christiansen.

Udsigten til en oprustning på det forebyggende område glæder formand for børne- og ungeudvalget Helle Blak (SF), der dog gerne ser, at der bliver tilført endnu flere midler til området.

- Vi bliver nødt til at regne lidt på, hvad et potentielt kriminelt liv koster. Hvad koster en rocker eller en hashpushers skæbner, og hvad betyder deres skæbner for deres børn? Jo tidligere vi gør noget, jo billigere bliver det, siger Helle Blak (SF).

Da kommunen ansøgte om puljemidlerne i foråret, var Slagelse Kommune ikke registreret med egentlige bander, men både lokale og nationale kriminelle netværk var til stede i byen med negativ afsmitning på blandt andet unge i områderne til følge.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk