19. juli 2019
Flere retsmøder i sag om stævning af Slagelse Kommune er nu berammet ved byretten. Det bekræfter kammeradvokaten, der agerer advokat for kommunen.
Flere retsmøder i sag om stævning af Slagelse Kommune er nu berammet ved byretten. Det bekræfter kammeradvokaten, der agerer advokat for kommunen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune stævnet: Hammeren falder først til næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune stævnet: Hammeren falder først til næste år
Slagelse - 09. februar 2019 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som forventet falder hammeren i retssag vedrørende stævning af Slagelse Kommune, herunder det siddende byrådsflertal, ikke før i 2020. Det står klart, idet Retten i Næstved nu har berammet sagen, der således skal køre i november og december.

arrow Læs også: Vraget opposition dropper anlagt retssag mod kommune

Det bekræftes på Slagelse Rådhus, ligesom kommunens advokat, kammeradvokaten i skikkelse af Advokatfirmaet Poul Schmith, tilføjer, at man kommer ind i det nye år, før dommen ligger klar.

- Retsmøderne vil starte i november og række ind i december. Normalt vil det derefter tage cirka fire uger, før retten kommer med sin dom, forklarer partner og advokat Sune Fugleholm, der derfor umiddelbart udelukker, at sagen bliver endeligt afgjort i indeværende år.

Det betyder i virkeligheden, at sagen - hvor et vraget, borgerligt mindretal bestående af Venstre, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre har stævnet Slagelse Kommune - afgøres tæt på toårsdagen for den ændring af styrelsesvedtægten, der er årsag til hele det retslige postyr.

Den fandt sted i marts 2018, da Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Liberal Alliance efter først at have makuleret samarbejdsaftalen, indgået imellem alle partier i december få måneder forinden, vedtog en ændring, der betød, at den borgerlige fløj mistede i alt fem udvalgsformandsposter.

I praksis blev de sat uden for indflydelse, hvilket i juli affødte en formel stævning af Slagelse Kommune, fordi sagsøgerne mener, at beslutningen om ændringen af styrelsesvedtægten havde som det reelle og egentlige hovedformål at foretage en politisk udrensning.

Her er den stævnede part ikke underligt uenig, og borgmester John Dyrby Paulsen (S) ser frem til at få prøvet sagen ved retten, siger han til Sjællandske.

arrow Borgmester roser begge fløje trods turbulent start
29. december 2018 kl. 06:00 Opdateret: kl. 23:11
arrow Stævnet kommune hyrer statens advokat - skatteyderne betaler
21. august 2018 kl. 06:00 Opdateret: kl. 20:11
arrow Advokat bag stævning: - Borgmester modsiger sig selv
10. juli 2018 kl. 10:20 Opdateret: kl. 10:20

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk