16. oktober 2019
Søren Olsen mener, at strømforureningen af vandet på gården hænger sammen med, at et højspændingskabel ligger tæt på vandledningen fra Ørslev Vandværk til gården. Det mener elselskabet Cerius ikke at have kunnet konstatere ved undersøgelser, men lektor Nynne Capion fra Københavns Universitet konstaterer, at vandet er uegnet til køer. Og spørgsmålet er nu, om det også er uegnet til mennesker?           Foto: Arne Svendsen
Søren Olsen mener, at strømforureningen af vandet på gården hænger sammen med, at et højspændingskabel ligger tæt på vandledningen fra Ørslev Vandværk til gården. Det mener elselskabet Cerius ikke at have kunnet konstatere ved undersøgelser, men lektor Nynne Capion fra Københavns Universitet konstaterer, at vandet er uegnet til køer. Og spørgsmålet er nu, om det også er uegnet til mennesker? Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune søger råd om risiko ved strømforurenet vand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune søger råd om risiko ved strømforurenet vand
Slagelse - 10. juli 2019 kl. 05:58
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vandet i stalden hos den nu tidligere gårdejer Søren Olsen i Hallelev er uegnet til køer. Det mener lektor Nynne Capion fra Københavns Universitet. Men er drikkevandet så også uegnet til mennesker?

Det spørgsmål har Slagelse Kommunes miljøafdeling for kort tid siden stillet til Styrelsen for Patientsikkerhed i kølvandet på sagen, som tidligere har været omtalt i Sjællandske.

Efterfølgende har avisen Ingeniøren taget sagen op i flere artikler, og det er i en af disse artikler, at lektor Nynne Capion har udtalt, at det strømforurenede vand i stalden hos Søren Olsen er uegnet til køer.

Søren Olsen, der for en måneds tid siden begærede sig selv konkurs, har spurgt Slagelse Kommune, om det så også betyder, at vandet er uegnet til mennesker. Flere husstande i området får vand fra samme ledning, som Søren Olsen, mistænker for at være påvirket af det højspændingskabel, som ledningen ligger i nærheden af.

Der er eksempler på, at køerne i Søren Olsens stald foretrækker at drikke urin frem for vandet fra ledningen. Også en nabo kan fortælle, at hendes heste ikke kan lide vandet.

Det er Sanne Lund Kolenda, landbrugssagsbehandler i miljøafdelingen, der har skrevet et brev til styrelsen, fordi kommunen ikke mener, at man har ekspertise til at afgøre sagen.

Hun oplyser, at den medarbejder i styrelsen, der skal se på sagen, netop er gået på ferie. Derfor vil der gå mindst 14 dage, før der kigges på den.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk