23. januar 2019
I fremtiden skal Slagelse, Sorø og Ringsted kommune ikke længere samarbejde om uddannelsesvejledning til unge. Foto: Carsten Lysdal
I fremtiden skal Slagelse, Sorø og Ringsted kommune ikke længere samarbejde om uddannelsesvejledning til unge. Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune opsiger samarbejde om ungevejledning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune opsiger samarbejde om ungevejledning
Slagelse - 13. juni 2018 kl. 11:10
Af Anna E. Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra og med næste år vil Slagelse Kommune ikke længere samarbejde med Sorø og Ringsted Kommune om uddannelsesvejledning til unge. Det har kommunerne ellers gjort siden 2004.

På det seneste møde i børne- og ungeudvalget blev det nemlig besluttet at opsige samarbejdsaftalen om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland (UU Vestsjælland), der henvender sig til unge i grundskolen og op til 25 år.

Beslutningen er blevet truffet i kølvandet på regeringens lovforslag om »en sammenhængende kommunal ungeindsats« - en større lovændring, som blandt andet skal sikre koordinering af den samlede ungeindsats i den enkelte kommune på tværs af uddannelses-, beskæftigelses- og socialindsatsen.

Lovændringen gør det muligt for Slagelse Kommune at opsige samarbejdsaftalen om UU Vestsjælland med seks måneders varsel.

Det har et flertal i børne- og ungeudvalget, bestående af S og SF, nu valgt at gøre per den 1. juli, hvilket betyder, at samarbejdet i praksis ophører den 1. januar 2019.

Argumentet for at opsige samarbejdet går blandt andet på, at Slagelse, Næstved og Vordingborg Kommune i maj måned blev enige om at samarbejde om den nye forberedende grunduddannelse (FGU) for unge under 25 år - med Korsør som centrum.

- Det er blevet vedtaget, at man skal lave en fælles grunduddannelse med Næstved og Vordingborg, og derfor giver det ikke mening at opretholde samarbejdet med Ringsted og Sorø. Til gengæld tænker jeg, det vil være muligt at indgå et samarbejde med Næstved og Vordingborg fremadrettet, siger Helle Blak (SF), der er formand for børne- og ungeudvalget i Slagelse Kommune.

Læs mere i dagens udgave af Sjællandske

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk