25. maj 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune også klar med millioner til Trelleborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune også klar med millioner til Trelleborg
Opdateret 28. marts 2019 kl. 11:09
Slagelse - 28. marts 2019 kl. 11:06
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

15 millioner kroner fra Augustinus Fonden sætter gang i opførelsen af et borgudsnit på Trelleborg, men også Slagelse Kommune er klar med penge.

arrow Læs også: Udbygning på Trelleborg i tre trin

Den øgede aktivitet på vikingeborgen har medført et behov for flere parkeringspladser. Her er en plan klar med i alt 244 pladser, som vil komme til at koste omkring tre millioner kroner. Planen skal behandles af kultur- og fritidsudvalget i næste uge.

Slagelse Kommune afsatte desuden på et tidspunkt 25 millioner kroner, men omkring halvdelen af disse penge er allerede brugt i forbindelse med det store projekt med ny museumsbygning på stedet, som det aldrig lykkedes at skaffe nok fondspenge til.

- Trelleborg er et enestående mindesmærke fra vikingetiden. Derfor er vi meget glade for, at Augustinus Fonden deler vores ambitioner om at genskabe borgen og på den måde formidle historien med moderne fortælleformer kombineret med, at besøgende ved selvsyn kan opleve, hvor storslået et bygningsværk Trelleborg har været, siger borgmester John Dyrby Paulsen (S) i en udsendt meddelelse.

Planerne for Ny Trelleborg-projektet er udarbejdet i tæt samarbejde mellem Slagelse Kommune og Nationalmuseet.

I samme meddelelse siger direktør for Nationalmuseet Rane Willerslev, at »Trelleborg er en væsentlig del af fortællingen om skabelsen af Danmark som nation, og derfor en hjørnesten i Nationalmuseets samlede formidlingsindsats.«

- Trelleborgs årlige vikingefestival tiltrækker over 10.000 besøgende hver sommer, og med den genskabte borg får vi nu endnu bedre muligheder for at skabe levende formidling for både danskere og turister, siger Rane Willerslev.

Augustinus Fonden har valgt at støtte opførelsen af et borgudsnit, fordi det giver de besøgende et unikt indblik i livet på Trelleborg.

- Den rekonstruerede borg levendegør et spændende bygningsværk. Vi tror på, at Trelleborg og vikingetiden bliver mere vedkommende og forståeligt for publikum, når de selv kan se og mærke fortiden, siger Frank Rechendorff Møller, direktør i Augustinus Fonden i den udsendte meddelelse.

arrow Trelleborg får 15 millioner kroner til at genskabe borg
27. marts 2019 kl. 08:39 Opdateret: kl. 08:39
Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk