4. juli 2020
14-årig lillebror tager nu også bladet fra munden. Han deler søstres opfattelse af et hjem præget af misbrug, vold og druk.
gallery icon

Se billedserie

14-årig lillebror tager nu også bladet fra munden. Han deler søstres opfattelse af et hjem præget af misbrug, vold og druk.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune lod lillebror bo hos fordrukne forældre trods utallige opråb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune lod lillebror bo hos fordrukne forældre trods utallige opråb
Slagelse - 07. januar 2020 kl. 06:10
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Moren bedyrer sin uskyld. Ifølge hende har hverken hun eller stedfaren lagt hænder på deres børn, og historierne om årelangt omsorgssvigt passer slet og ret ikke.

arrow Læs også: Ingen tvivl om omsorgssvigt - men anklager om mishandling faldt til jorden under retssag

Det i hvert fald hendes egen udlægning af en sag, der nyder den fuldstændig omvendte fortælling, når børnene skal sige, hvad de mener.

Herfra konkluderes det tørt: Hun er fuld af løgn.

Forleden var det Sarah og Sabrina Pedersen fra Slagelse, henholdsvis 20 og 21 år, der stod frem og fortalte om forældrenes daglige hashrygning, om deres slag, der har haglet ned over hele søskendeflokken, og ikke mindst afmagten og frustrationen over, at kommune og system synes at have svigtet sit ansvar.

Nu gør de unge kvinders lillebror, Oliver Pedersen, dem selskab og konstaterer, at forholdene er og var, nøjagtigt som det fortælles i Sjællandske.

- Der er misbrug, fester, alkohol og vold. De har slået mig flere gange. Alt er rigtigt, siger lillebroren på 14 år, som først for ganske nyligt er kommet på kostskole langt væk fra hjemmet.

- Det, der er sket derhjemme, er ikke noget, man glemmer. Men jeg har det godt, hvor jeg er nu. I hvert fald bedre end tidligere, fortæller han og uddyber, at han aldrig skal hjem igen.

- Når jeg skal på weekend, tager jeg hjem til en ven. Jeg vil ikke hjem igen, siger han.

Boede fem mennesker i en campingvogn

Mens Sarah og Sabrina Pedersen boede hjemme, hvilket ligger otte-ni år tilbage, nåede familien, der består af mor, stedfar og en sammenbragt søskendeflok på seks, at flytte ikke under 23 gange. Da storesøstrene kom på eksempelvis efterskole, har man ad et par yderligere omgange rykket teltpælene op. Angiveligt grundet uenigheder med udlejere.

Familien har sågar boet i en campingvogn i Slagelse midtby, hvor børnene indimellem røg en tur i forteltet i al slags vejr.

- Jeg måtte på et tidspunkt spørge min farmor, om ikke jeg kunne sove hos hende. Hun sagde selvfølgelig ja. Det var meget koldt, beskriver Oliver Pedersen, der længe har undret sig over, hvorfor ikke kommunen har gjort noget.

Har blokeret forældre

Han bemærker for eksempel, at han flere gange har gjort sine sagsbehandlere opmærksomme på, hvad der foregår i hjemmet. Ligeledes ligger der en underretning fra politiet, hvor den ene storesøster helt tilbage i 2014 såvel som flere gange før har ringet og fortalt, at moren og stedfaren ryger meget hash og slår.

- En dag gad jeg ikke spise min aftensmad, fordi jeg ikke kunne lide den. De bad mig så gå i seng klokken seks om aftenen. Da jeg kom ud i campingvognen, hvor vi boede, holdt min far mig fast til sengen, fordi jeg skulle blive liggende. Det ville jeg ikke - så det endte med, at han slog mig, siger Oliver Pedersen og nævner episoden som »en af mange«.

Han er ligesom sine søstre frustreret. Særligt fordi der fortsat bor to mindre søskende på hjemadressen.

- Jeg har selv sagt til min sagsbehandler, at jeg ville væk. Det har jeg skullet sige mange gange, før der skete noget. Der sker ikke noget hos kommunen, påpeger han og tilføjer, at han er blevet truet af forældrene, der mener, at alle børnene lyver.

- Jeg har blokeret dem alle steder. De har altid sagt, at jeg var en løgner, og at det, jeg sagde til min sagsbehandler, ikke var rigtigt, fortæller han.

Fortrolighed

Hos Slagelse Kommune afviser man Sjællandskes anmodning om aktindsigt i sagen med henvisning til sagens karakter og det forhold, at der er tale om personfølsomme oplysninger. Man er dog berørt over beretningen i avisen lørdag, hvor søstrene står frem, lyder det fra børne- og ungedirektør Vini Lindhardt.

Der er tilsyneladende også noget at være berørt over, erfarer Sjællandske.

Tilsyneladende har man fået talrige underretninger fra skoler og lignende om synlig mistrivsel, ses det i akter, som avisen er i besiddelse af. De tegner samtidig billedet af et forældrepar, der har fået lang line, og hjemadresser, der er blevet skønnet uegnede for børn. Det ses for eksempel i notat om et uanmeldt hjemmebesøg helt tilbage i 2013.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk