11. december 2017
Vindturbinen er strøget fra EnergiPark Korsør. Og meget tyder på, at det visionære brintbusprojekt heller ikke bliver til noget - ifølge formand for »grøn fornuft-udvalget« Thomas Vesth som følge af »noget af det mest inkompetente og amatøragtige arbejde« han nogensinde har set, og som er udført af forvaltningen i Slagelse Kommune. Illustration: Arkikon.
Vindturbinen er strøget fra EnergiPark Korsør. Og meget tyder på, at det visionære brintbusprojekt heller ikke bliver til noget - ifølge formand for »grøn fornuft-udvalget« Thomas Vesth som følge af »noget af det mest inkompetente og amatøragtige arbejde« han nogensinde har set, og som er udført af forvaltningen i Slagelse Kommune. Illustration: Arkikon.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunaldirektør »fyrer«firma for åbent tæppe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunaldirektør »fyrer«firma for åbent tæppe
Slagelse - 20. marts 2017 kl. 06:05
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er aldrig rart at blive fyret. Og slet ikke når det sker i al offentlighed og for åbent tæppe. Det er sket for den lokale konsulentvirksomhed EUE ApS i Korsør.

arrow Læs også: Udskældt vindturbine droppet

Slagelses kommunaldirektør Jane Wiis »fyrer« virksomheden i et bilag lagt på den åbne del af dagsordenen for mandagens møde i økonomiudvalget.

Jane Wiis skriver, at EUE skal helt ud af brintbusprojektet, mens Slagelse Kommune selv vil overtage pladsen. Hun noterer samtidig, at der ingen kritik er af de leverancer, som EUE har leveret »i efteråret 2017«. Selvom den forkerte tidsangivelse fremgår to steder, mener kommunaldirektøren formentlig efteråret 2016.

»Fyringen« er offentliggjort, uden EUE har haft mulighed for at svare, da bestyrelsen skulle indkaldes som følge af den alvorlige besked.

Af svaret fra EUEs bestyrelsesformand Lars Riise, som Sjællandske har set, fremgår, at EU to gange i februar 2017 har afvist, at Slagelse Kommune kunne overtage EUEs plads i brintbusprojektet.

Thomas Vesth, der sidder i formandskabet for »grøn fornuft-udvalget«, kommer med en heftig kritik:

- Det noget af det mest inkompetente og amatøragtige arbejde, jeg nogensinde har set. Skandale er retvisende, for forvaltningen er tydeligvis ikke i stand til at levere på innovative projekter, siger Thomas Vesth til Sjællandske.

Den 2. marts gav staten afslag på her og nu at komme med de manglende 47 mio. kr. til brintbusserne.

Lars Riise skriver også, at Slagelse Kommune på mødet afviste at deltage i et nyt projekt om brintskraldebiler, der ellers var kommet en konkret henvendelse om kunne placeres i EnergiPark Korsør. Denne afvisning kan kun være kommet fra enten kommunaldirektør Jane Wiis eller erhvervs- og arbejdsmarkedsdirektør Lone Wenzel, der havde indkaldt direktør David Drachmann- Sunne og Lars Jakobsen fra EUE til »fyrings-mødet«.

En af de to topchefers afvisning af brint-skraldebilerne står imidlertid i skærende kontrast til et svar til medlem af økonomiudvalget John Dyrby Paulsen (S), der har stillet en stribe spørgsmål om brintbusprojektet. Her skriver den kommunale forvaltning - »Endelig arbejdes på muligheder med et mindre projekt, eks, skraldebiler, der kører på brint.«

- Jeg synes, at det lyder fornuftigt med skraldebiler, men jeg har også en klar fornemmelse af, at der er et eller andet, der slet ikke stemmer i denne sag, hvor vi i enighed fra politisk hold har besluttet, at vi skal gå brintvejen, siger John Dyrby Paulsen til Sjællandske. Han medgiver, at kommunaldirektørens brev godt kan læses som en »fyring« af konsulentvirksomheden EUE.

Med til den noget kaotiske situation hører, at det nu også har lange udsigter at få skaffet de manglende 47 millioner kroner til brintbusprojektet, da staten den 2. marts gav afslag på at få penge her og nu.

Tilbage er nu blot en forhåbning om at skaffe pengene via det energiforlig, som folketinget skal forhandle på plads her i foråret.

Slagelse Kommune vil derfor undersøge, om de bevilgede 17 millioner kroner fra EU til brintbusserne kan beholdes, selv om de resterende 47 millioner først kan være skaffet i 2019.

Spørgsmålet må dog være, om ikke brintbusserne så ikke for længst er kørt andre steder hen?

Thomas Vesth er ikke i tvivl.
- Vi når slet ikke i mål med vores visionære brintprojekt. Og det er jo helt grotesk, når snart hele verden taler om brint som fremtidens grønne teknologi og brændstof til det tunge transportområde som busser, lastbiler, tog og skibe. Vi er så tæt på, siger en ærgerlig Thomas Vesth.

arrow Vindturbine skal bare væk
22. februar 2017 kl. 05:54 Opdateret: kl. 08:22
arrow Politikere vildledt om EnergiPark Korsør
11. februar 2017 kl. 06:28 Opdateret: kl. 16:21
arrow EUE roses af SK Forsyning
02. februar 2017 kl. 06:26 Opdateret: kl. 18:09
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk