13. december 2019
37-årige Yordanka Arnautska har åbnet en ny systue i Løvegade. Butikken er hendes første egen butik, efter hun kom til Danmark for fem år siden. Hun håber derfor, at kundekontakten vil gøre hende endnu bedre til det danske sprog. Foto: Peter Andersen
37-årige Yordanka Arnautska har åbnet en ny systue i Løvegade. Butikken er hendes første egen butik, efter hun kom til Danmark for fem år siden. Hun håber derfor, at kundekontakten vil gøre hende endnu bedre til det danske sprog. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kom til Danmark fra Bulgarien: Nu åbner Yordanka systue i Slagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom til Danmark fra Bulgarien: Nu åbner Yordanka systue i Slagelse
Slagelse - 10. august 2019 kl. 09:37
Af Fleur Sativa
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er noget, jeg altid har drømt om. Meget.

Sådan siger en smilende Yordanka Arnautska, som netop har åbnet en ny systue på Løvegade i Slagelse.

For selvom det ikke er den første i byen af sin slags, er det første gang, hun åbner sit eget.

For fem år siden kom 37-årige Yordanka Arnautska nemlig til Danmark fra Bulgarien, hvor hun fik sin uddannelse og senere arbejdede på en fabrik. Siden har hun arbejdet i København, hvor hun kun fik lov til at sy og dermed aldrig snakkede med kunder.

At have sin egen butik med kundekontakt hver dag, er derfor »en drøm, der går i opfyldelse«, fortæller Yordanka Arnautska.

Har allerede fået de første kunder

Den nye systue hedder »Dani'Systue«, og en af fordelene ved åbningen er ifølge Yordanka Arnautska, at hun nu kan blive endnu bedre til det danske sprog.

Og så kan hun samtidig få lov til at dyrke sin største interesse, siger hun.

- Jeg har allerede fået de første kunder, og det er så dejligt. Så nu kan jeg både sy og snakke en masse, forklarer Yordanka Arnautska med et smil.

- Jeg har gået i skole for at lære dansk, men det er svært. Det hjælper mere, når man snakker med andre, der snakker sproget, uddyber hun.

Specialiseret i jakkesæt

Den næste tid håber Yordanka Arnautska derfor på at blive endnu mere sikker i, hvad alt fra sytråd til skærelineal hedder på dansk.

For selve syningen mangler hun ikke træning i.

De sidste ti år af sit liv har Yordanka Arnautska nemlig syet en helt masse, men i systuen på Løvegade vil det primært være reperationer af tøj, hun vil foretage. Og særligt jakkesæt, er hun specialiseret i.

- Men hvis nogen kommer ind med noget, de vil have syet fra bunden, og de kan vise, hvordan det skal se ud, så kan jeg også det, forklarer hun selvsikkert.

Systuen ligger på Løvegade 70 lige ved siden af solcenteret Beauty-Tan. På samme adresse vil der åbne en forretning, der sælger mobiludstyr og reparerer mobiltelefoner, oplyser udlejeren af lokalerne til Sjællandske.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk