20. oktober 2020
Der bliver gang i køkkenet på Landsgrav Friskole på mandag. Foto: Jens Wollesen
Der bliver gang i køkkenet på Landsgrav Friskole på mandag. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kokke besøger mad-vindere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kokke besøger mad-vindere
Slagelse - 18. september 2020 kl. 10:11

Der bliver gang i både potter og pander, når 6. klasse fra Landsgrav Friskole på mandag 21. september åbner skolekøkkenet for kokkene Gorm Wisweh og Micki Cheng. Sammen skal de blandt andet lave pizza, oksedeller, power-suppe og rabarbertrifli. Anledningen til besøget er, at klassen sidste år vandt GoCook Smagekassens kokkekonkurrence for skoleklasser i hele landet.

- Jeg er så stolt af ungerne og deres nysgerrighed og mod. Opgaven var, at vi skulle eksperimentere med klimavenlige retter og så poste billeder af retterne på Instagram med #gocookklima. Vi lavede både billeder og videoer, som heldigvis faldt i dommernes smag, fortæller Rikke Demant Olsen, der er madkundskabslærer på skolen.

Det er Coop, der står bag GoCook Smagekassen, som er en af Danmarks største skoleaktiviteter. Hvert år deltager flere end 150.000 elever fra hele landet. Skoleklasserne får en gratis kasse med råvarer og undervisningsmateriale og skal herefter eksperimentere med opskrifter og ingredienser. Sidste år var temaet for Smagekassen klimavenlige livretter.

Både Gorm Wisweh og Micki Cheng er ambassadører for GoCook, og de udgjorde også dommerpanelet i konkurrencen.

- Ungerne var simpelthen så seje. Deres videoer viste, at de havde godt styr på foldeteknikken på de klimavenlige forårsruller, de lavede. Og det kan ellers være en udfordring for selv erfarne kokke, siger Micki Cheng.

- Og så var de ikke bange for at eksperimentere med forskellige former for plantefars, da de skulle lave veggie-sliders. De var super kreative og fik virkelig vist, hvordan man kan tage almindelige livretter og gøre dem klimavenlige, tilføjer Gorm Wisweh.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk