23. juni 2021
Meatery-teamet bliver klar til mandag. Indehaver Gökhan Muhcu har dog rigeligt at se til i weekenden, hvor det sidste skal på plads i den renoverede restaurant. Foto: Carsten Lysdal
gallery icon

Se billedserie

Meatery-teamet bliver klar til mandag. Indehaver Gökhan Muhcu har dog rigeligt at se til i weekenden, hvor det sidste skal på plads i den renoverede restaurant. Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kødkonger så godt som klar til genåbning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kødkonger så godt som klar til genåbning

Spisesteder på stribe slår i disse dage dørene op. Flere steder har man brugt nedlukningen og ventetiden på at smukkesere rammerne. Således også på Meatery, der får en gedigen makeover inden mandag.

Opdateret 08. maj 2021 kl. 13:41
Slagelse - 08. maj 2021 kl. 11:00
Af Carsten Lysdal

Der ases og mases i skrivende stund for at blive klar. I restauranten Meatery på Schweizerpladsen i Slagelse er det indehaver Gökhan Muhcu, der har gang i renoveringen af rammerne, som er klar til spisegæster fra på mandag.

Fredag ventede han de sidste møblers rykind, mens han og sjakket på stedet i weekenden får gjort det hele i tiptop stand.

- Når man først er i gang med at renovere, så siger man hurtigt, at det og det skal laves. Så bliver der pludselig meget at se til, erkender en trods alt smilende Gökhan Muhcu, der er fortrøstningsfuld.

- Vi skal nok nå det til mandag, men der er meget at se til, siger han.

En ordentlig overhaling

Der er blandt andet blevet udvidet, så der i fremtiden kan være knap halvandet hundrede gæster.

- Vi får 50 ekstra siddepladser plus midtbyens nok eneste rygekabine på en restaurant. Den havde vi også tidligere og har bevaret den, beskriver indehaveren, der har en vaskeægte kødkonge i ryggen.

Det er MB Food, der leverer det smagfulde kød, som Gökhan Muhcu og hans ansatte, herunder flere kokke og tjenere, gerne bryster sig af.

- De fleste andre køber kødet færdigt, men vi modner det selv i små 30 dage. Det er der ikke mange, der gør, siger han om det primært danske kød

- Mange bliver overrasket over, hvor godt dansk kød smager. Det er ungdyr på mellem 12 til 24 måneder, siger han og fortsætter:

Meatery har ligget på adressen i en årrække. Den nuværende indehaver overtog i 2017.

- Men vi har også fortsat vores sydamerikanske kød, andre retter og lækre vine, ligesom vi til forskel fra tidligere har flere lettere retter på menukortet, når vi åbner mandag, lyder det fra Schweizerpladsen, hvor besøgende kan se frem til nye møbler, en mere rummelig entré, lang bar og et vindue ind til køkkenet, så man kan se, hvor maden tilberedes.

- Før i tiden kunne man ikke se, hvad der foregik. Det har vi åbnet for nu, siger Gökhan Muhcu, der også har en Meatery-restaurant i Ringsted og i Slagelse har stået for spisestedet siden 2017.

Nye tiltag

Kokketeamet består af folk med tyrkisk baggrund på nær en, der er af fransk afstamning.

- Han har stor erfaring med det franske køkken, så det er rigtig godt, lyder det fra restaurant-ejeren, der desuden blandt andet annoncerer, at han fremover satser på livemusikken et par gange om måneden.

- Når vi på et tidspunkt også kan have folk siddende udenfor, vil det være hyggeligt med musik, mener Gökhan Muhcu, der dog ikke kun har tilføjelser til repertoiret.

Her nævner han mere præcist, at det er slut med eksempelvis brunchbuffet i weekenden.

- Det skal vi ikke have, og det er på grund af corona. Det er alt for risikabelt. Vi gør det kun, hvis der kommer hele, lukkede selskaber, hvor vi ved, hvem og hvor mange der kommer. Brunchtallerkenen vil dog stadig være en del af menukortet, slår han fast.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk