19. oktober 2018
Afgående borgmester Stén Knuth (V), der i dag holder afskedsreception, mener, at selve nøglen til at forstå det anstrengte politiske klima i Slagelse Kommune skal findes i JIVE-sagen, som han ønsker undersøgt endnu engang. Foto: Hans-Jørgen Andersen
Afgående borgmester Stén Knuth (V), der i dag holder afskedsreception, mener, at selve nøglen til at forstå det anstrengte politiske klima i Slagelse Kommune skal findes i JIVE-sagen, som han ønsker undersøgt endnu engang. Foto: Hans-Jørgen Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Knuth går nu efter struben på Villum Christensen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knuth går nu efter struben på Villum Christensen
Slagelse - 15. december 2017 kl. 06:24
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Brød kommende borgmester i Slagelse Kommune Villum Christensen (LA) styrelsesloven?

arrow Læs også: Villum beder Knuth se ind i et spejl i brintbussagen

Og havde han et personligt engagement i forhold til den i dag konkursramte konsulentvirksomhed EUE ApS, dens ejere, bestyrelsesmedlemmer, tilknyttede selskaber eller samarbejdspartnere? Har han vildledt EU til at udbetale penge?

Afgående borgmester Stén Knuth (V) går nu direkte efter struben på Villum Christensen i den famøse sag om brintbusser - kendt som JIVE.

Over 800.000 kroner er indtil nu brugt på at undersøge sagen, der fik en kommunaldirektør til at sige op, mens projektlederen blev fyret.

Stén Knuth vil have sat gang i en ny stor ekstern undersøgelse. Konkret har han formuleret 10 punkter, der skal undersøges med et markant fokus på Villum Christensens rolle i sagen.

- Faktisk tror jeg, at nøglen til at forstå den anspændte situation i Slagelse Kommune findes i JIVE-sagen, siger Stén Knuth til Sjællandske.

- JIVE- sagen har været særdeles voldsom for kommunens administration med store konsekvenser som fyring og en kommunaldirektørs opsigelse, så jeg mener, at vi må helt til bunds. Vi er reelt ikke blevet klogere efter den seneste rapport fra Deloitte. De har jo ikke kunne få fat i de rigtige dokumenter, så de rette sammenhænge og konklusioner kan drages, siger Stén Knuth.

I første omgang var der i økonomiudvalget dog ikke flertal for at iværksætte en ny stor undersøgelse.

Beslutningen i økonomiudvalget blev derfor at følge en anbefaling i Deloitte-rapporten om at søge aktindsigt direkte hos JIVE for at få de papirer, som Deloitte fik at vide, var fortrolige, fordi Slagelse Kommune ikke var partner i JIVE-projektet.

- Jeg vil følge JIVE-sagen helt til dørs, så længe der er flere spørgsmål end svar. Det kan meget vel være, at sagen ender i byrådet igen, siger Stén Knuth.

Han vil også have undersøgt pengestrømme i sagen. Herunder mulige udbetalinger fra EU til partnere i EU-projekter, så de kan administrere dem. På engelsk hedder det reimbursement.

- Jeg gætter og ved ikke, om det er sket, at EUE ApS har modtaget reimbursement fra EU som følge af Slagelse Kommunes tilkendegivelse om at være med i JIVE, og at der var fundet lokal finansiering udtrykt i blandt andet breve underskrevet af Villum Christensen, men det må da undersøges, siger Stén Knuth.

Sjællandske har kontaktet Villum Christensen for en kommentar, som han har fremsendt skriftligt:

- Nu er valgkampen overstået, Venstre har tilsluttet sig en bred konstituering, og så jeg tror, det er vigtigt for samarbejdet og en ny god start for kommunen, at man stopper den personlige heksejagt. Der er indtil nu brugt tæt på en mill. kr. til undersøgelser af sagen, og jeg synes ikke, at det er fair på den måde konstant at skulle beklikkes på sin hæderlighed. Herudover har jeg ingen kommentarer.

Det netop overståede valg viste med al tydelighed den dårlige kemi mellem Villum Christensen og Stén Knuth.

Villum Christensen var tidligt ude og fortælle, at han under ingen omstændigheder kunne pege på Stén Knuth som borgmester, fordi han var en dårlig leder.

JIVE-sagen synes at kunne opretholde det dårlige forhold mellem de to politikere.

390 vælgere satte kryds ved Villum Christensen. 5752 ved Stén Knuth.

arrow Fyret projektleder glad for flertal mod brintrapport
12. august 2017 kl. 06:44 Opdateret: kl. 17:59
arrow LA vender V-borgmester ryggen kort før kommunalvalg
03. august 2017 kl. 15:32 Opdateret: kl. 15:34
arrow Slagelses kommunaldirektør siger op
29. juni 2017 kl. 10:00 Opdateret: kl. 13:26

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk