14. december 2017
Borgmester Stén Knuth (V) mener, at John Dyrby Paulsen (S) og Villum Christensen (LA) er i gang med at smadre Slagelse Kommune.
Borgmester Stén Knuth (V) mener, at John Dyrby Paulsen (S) og Villum Christensen (LA) er i gang med at smadre Slagelse Kommune.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Knuth: De er i gang med at smadre vores kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knuth: De er i gang med at smadre vores kommune
Slagelse - 20. april 2017 kl. 07:10
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bægeret er mere end fyldt hos Slagelses borgmester Stén Knuth (V), der i et hidtil uhørt hårdt angreb kalder sine politiske modstandere og konkurrenter til borgmesterposten John Dyrby Paulsen (S) og Villum Christensen (LA) for »banditter«, der er i fuld gang med at smadre Slagelse Kommune med den måde, de bedriver politik på med evige mistænkeliggørelser og giftige undertoner mod kommunens direktion og administration. Sagerne er flere men især det kaotiske og endnu langt fra afsluttede forløb om brintbusserne har givet være den udløsende faktor for borgmesteren, der i et interview i dagens Sjællandske giver sine frustrationer frit løb.

arrow Læs også: Borgmester-kaos: LA siger nej til støtte til Dyrby

- Hvis jeg var ansat i Slagelse Kommune, så ville jeg da gå nervøs på arbejde hver dag af frygt for, hvilke nye angreb de to - ja, undskyld udtrykket - »banditter« sætter ind med mod administrationen, der i helt uhørt grad beskyldes for ikke at passe deres arbejde. Helt vanvittigt har man i en udvalgsbeslutning nærmest navngivet et direktionsmedlem, som man ikke længere har tillid til kan udføre en opgave, siger Stén Knuth til Sjællandske.

Her henviser han til beslutningen i erhvervs-, plan- og miljøudvalget den 3. april, hvor Villum Christensen (LA), Flemming Erichsen (S), Ali Yavuz (S) og Steen Olsen (AS) fastslog: »Udvalget har desuden ikke længere tillid til, at byrådets beslutning fra den 27/2-2017 om energiklynge- og brintsatsningen kan gennemføres med den nuværende programejer«.

Programejeren er erhvervs- og arbejdsmarkedsdirektør Lone Wenzell.

Borgmesteren konkluderer kort og godt, at vælgerne i Slagelse Kommune til det kommende kommunalvalg i november bliver stillet over for to valgmuligheder - nemlig ordentlighed eller det modsatte.

Samtidig understreger Stén Knuth meget kraftigt, at han bakker fuldt og helt op om sin direktion og administration, hvorfor han heller ikke forstår, at John Dyrby Paulsen på det seneste økonomiudvalgsmøde fremsendte denne formulering - »I lyset af de seneste sager med ledende embedsmænd på forsiden af lokale aviser og den efterfølgende oplevede manglende politiske opbakning fra borgmesteren til kommunaldirektøren, ønskes en åben drøftelse af samspillet i direktionen og samspillet med det politiske niveau«.

John Dyrby Paulsen taler om et nyt retorisk lavpunkt efter borgmesterens svada, mens Villum Christensen noterer, at det vel ikke er hverdagskost, at man som følge af et dobbeltspil beder en underordnet i administrationen om at lyve, hvorved politikerne i erhvervs,- plan- og miljøudvalget, som han er formand for, reelt bliver misinformeret.

På økonomiudvalgsmødet blev en uvildig undersøgelse af JIVE-projektet med brintbusserne også drøftet.

- Vi er sådan set enige om, at alt skal frem i denne sag, så vi en gang for alle får fastslået, hvad der er op og ned.

Byrådet får derfor på deres møde mandag nogle oplæg til, hvordan en undersøgelse kan gennemføres, siger Stén Knuth, der samtidig minder om, at det er Venstres politik helt at udtræde af projektet med brintbusserne, fordi de manglende 47 mio. kr. har meget lange udsigter at skaffe.

JIVE-projektet er ifølge Sjællandskes oplysninger nu flyttet til en jysk kommune med en del af medfinansieringen af de manglende 47 millioner kroner på plads.

Denne påståede flytning undrer Stén Knuth, der ikke forstår, at det arbejde, som Slagelses skatteborgere har betalt virksomheden EUE for at udføre, bare kvit og frit nu kan komme en anden kommune til gode.

arrow Villum til møde med partitoppen
23. november 2017 kl. 13:35 Opdateret: kl. 13:35
arrow Villum beder Knuth se ind i et spejl i brintbussagen
21. september 2017 kl. 07:18 Opdateret: kl. 20:19
arrow Fyret projektleder glad for flertal mod brintrapport
12. august 2017 kl. 06:44 Opdateret: kl. 17:59
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk