26. maj 2020
Foreløbig fortsætter klubtilbuddene uændret. Arkivfoto: Lars Skov
Foreløbig fortsætter klubtilbuddene uændret. Arkivfoto: Lars Skov
Foto: Fotograf Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klub-revolution er aflyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klub-revolution er aflyst
Slagelse - 16. september 2019 kl. 06:43
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Foreløbig sker der ingen ændringer på klubområdet i Slagelse Kommune, og der bliver ikke indført samme betaling for at komme i klub og i skolefritidsordning (SFO). Der var ellers lagt op til en mere ensartet struktur inklusive samme betaling for klub og SFO. Det ville blandt andet betyde højere forældrebetaling de steder, hvor der skulle lægges om fra fritidshjem eller fritidsklub til SFO.

Et enigt børne- og ungeudvalg har afvist et oplæg fra kommunens forvaltning, som ville indføre samme struktur, samme takster i hele kommunen og ens tildeling af ressourcer på tværs af aldersgrupper og tilbud.

Tilbuddet til alle fra 0. til 6. klasse skulle ifølge oplægget være SFO eller SFO 2 (fritidsklub på skoler), samtidig med indførelsen af et særligt ungklubmiljø for unge mellem 7. klasse og 18 år.

Det hele er imidlertid stillet i bero »indtil videre«.

- Vi kan ikke bruge oplægget til noget, siger børne- og ungeudvalgets formand, Helle Blak (SF), som ikke kan svare på, hvor længe »indtil videre« kan tænkes at være.

Udvalget har dog bedt forvaltningen om at komme med et nyt oplæg, hvor der ikke pilles ved tilbuddene til børn fra 0. til 4. klasse, hvor tilbuddene godt må være forskellige, blot de afspejler lokale ønsker og behov, og hvor det skal være en ledetråd, at forældrebetalingen skal være ensartet dér, hvor der er tale om sammenlignelige tilbud.

- Udvalget har besøgt flere klubber, og det vi hørte, kan vi ikke genkende i oplægget. Vi vil ikke klistre alt sammen i én stor pærevælling aldersmæssigt. Vi skal lade være med at tro, at vi kan gøre det her uden at tilføre ressourcer, siger Helle Blak. Debatten om strukturen på området har stået på lige siden kommunesammenlægningen, og når strukturen er så uensartet, hænger det netop sammen med, at klubområdet blev grebet vidt forskelligt an, dengang der ud over Slagelse var noget, der hed Hashøj, Skælskør og Korsør Kommuner.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk