21. september 2019
- Kloakering er ikke løsningen på Frølunde Fed, siger Palle Orth, formand for Omegnens Fritidshaveforening på Frølunde Fed, hvor beboerne ejer jorden i fællesskab. Foto: Martin W. Hansen
gallery icon

Se billedserie

- Kloakering er ikke løsningen på Frølunde Fed, siger Palle Orth, formand for Omegnens Fritidshaveforening på Frølunde Fed, hvor beboerne ejer jorden i fællesskab. Foto: Martin W. Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kloakering splitter borgmesters flertal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kloakering splitter borgmesters flertal
Slagelse - 25. marts 2019 kl. 06:38
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skal de omkring 350 sommerhuse i Omegnens Fritidshaveforening (OF) på Frølunde Fed kloakeres, eller skal man finde alternative løsningsmulighederfor at rense spildevandet?

Dette spørgsmål er der ikke enighed om i flertallet bag borgmester John Dyrby Paulsen (S) forud for byrådsmødet mandag, hvor kommunens spildevandsplan er på dagsordenen.

Således stemte borgmesteren og partifællen, tidligere borgmester Lis Tribler, forskelligt ved økonomiudvalgsmødet forleden.

Her stemte Lis Tribler sammen med medlemmerne af Venstre, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre for en kloakering på Frølunde Fed, mens John Dyrby Paulsen, Jørgen Grüner (SF), Villum Christensen (LA) og Thomas Clausen fra Enhedslisten stemte for, at der indledes dialog med OF Frølunde om alternative løsningsmuligheder.

John Dyrby Paulsen siger, at han da godt kan se argumenter for begge løsninger.

Lis Tribler siger, at hun mener, at man skal fortsætte den kloakering, som allerede er ved at være gennemført i det meste af den »gamle« Slagelse Kommune.

- Vi kan jo se, at der udledes spildevand ud i naturen på Frølunde Fed, idet der er et misforhold mellem den mængde vand, der kommer ind i husene, og så det vand, som opsamles i tanke og køres væk, siger Lis Tribler.

John Dyrby Paulsen oplyser, at socialdemokraterne taler om sagen på det sædvanlige formøde umiddelbart før byrådsmødet.

Formand for OF-Frølunde, Palle Orth, mener at alle parter bør sætte sig ned og finde en løsning, der ikke omfatter en kloakering som i de andre sommerhusområder.

Han afviser udsagnet fra Lis Tribler (og SK Forsyning) om, at der udledes en masse spildevand, fordi der er et misforhold mellem den mængde vand, som kommer ind i husene, og den der køres væk fra samletankene.

- En del af beboerne har brugt andre vognmænd end dem SK Forsyning samarbejder med til at tømme samletankene, fordi det er langt billigere. Det er vi blevet opmærksomme på, at vi ikke må, men det kan forklare, at SK Forsyning siger, som de gør, idet de ikke har styr på det andre kører væk, siger Palle Orth.

Han siger videre, at man i foreningen arbejder på at få sat vandmålere op ved hvert enkelt hus, så man kan måle, hvad der kommer ind, og hvad der køres væk.

I dag er der kun en fælles måler.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk