19. september 2019
Det nye seniorbofællesskab bygges i Svenstrup på grunden, der ses markeret her. Adressen er Mælkevej 2A. Boligerne ventes klar til indflytning om tre år.
Det nye seniorbofællesskab bygges i Svenstrup på grunden, der ses markeret her. Adressen er Mælkevej 2A. Boligerne ventes klar til indflytning om tre år.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klart ja til et seniorbofællesskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klart ja til et seniorbofællesskab
Slagelse - 20. marts 2019 kl. 11:05
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Omkring 20 almene seniorboliger i et bofællesskab ventes klar til indflytning om tre år. Månedlig husleje på 5-6000 kr. for bolig på 65 kvadratmeter.

Der var fuldkommen politisk enighed, da politikerne i økonomiudvalget skulle sig ja eller nej til planerne om at bygge et seniorbofællesskab i Svenstrup på en 8000 kvadratmeter stor kommunal grund i området Hesselberg og med adresse Mælkevej 2 A.

Det oplyser viceborgmester Villum Christensen (LA). Han glæder sig over den brede politiske opbakning og kalder det et mønsterprojekt, som kommer nedefra, og som kommunen nu bakker op.

Nedefra betyder konkret, at mange via Tårnborg Lokalråd har skrevet under på, at de ønsker disse almene seniorboliger, så de kan blive boende i lokalområdet som ældre uden at skulle sidde to eller alene i store parcelhuse. De kan så i stedet sælges til yngre børnefamilier. Det vil give udvikling og nye elever til eksempelvis Tårnborg Skole.

Selv om politikerne nu har besluttet at fremskynde processen, så fremgår det af sagsfremstillingen, at boligerne først ventes klar til indflytning om tre år. Formentlig til en månedlig husleje på mellem fem og seks tusinde kroner for en bolig på 65 kvadratmeter.

Der indledes med et borgermøde, hvor tankerne bag et seniorbofællesskab præsenteres og interessen afdækkes. Mødet ventes arrangeret i samarbejde mellem Slagelse Kommune og OK-Fonden. Det er sidst nævnte non-profit omsorgsorganisation, der skal opføre og drive de kommende almene seniorboliger i Svenstrup.

- Vi er klar til at organisere og også gerne efterfølgende administrere et nyt seniorbofællesskab i Svenstrup, hvis kommunen opfylder kravet om medfinansiering, der gælder, når der opføres almene boliger, har projektchef i OK-Fonden Lennon Andersen tidligere sagt til Sjællandske.

OK-Fonden er ekspert i at drive blandt andet plejehjem og seniorbofællesskaber. Fonden beskæftiger 2000 nedarbejdere og driver allerede 30 seniorbofælleskaber i Danmark.

Beboerne i et seniorbofællesskab har hver deres egen selvstændige lejebolig. Men også et fælles hus, som de selv kan beslutte brugen af. Eksempelvis til fællesspisning en eller flere gange om ugen.

Den samlede pris for de 20 almene seniorboliger ventes at blive op imod 35 millioner kroner.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk