19. maj 2019
Beboerne i ejendommen Skovsøgade 7 (til højre) har store problemer med støj fra »Tutten«, en bar og natklub, (til venstre). Foto: Arne Svendsen
Beboerne i ejendommen Skovsøgade 7 (til højre) har store problemer med støj fra »Tutten«, en bar og natklub, (til venstre). Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klager over støj efter flere søvnløse nætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klager over støj efter flere søvnløse nætter
Slagelse - 18. juni 2018 kl. 06:30
Af Arne Svendsen & Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Nætterne efter torsdag, fredag eller lørdag fik vi ingen søvn før klokken fem om morgenen. Bassen fra musikanlægget hamrede og bankede, så det kunne mærkes i hele vores ejendom.

Det siger kunstnerparret John Würtz og Jane Morten, Skovsøgade 7, om de støjproblemer, de forleden oplevede fra deres nabo. Naboen hedder Tutten, en bar og natklub i Skovsøgade i Slagelse, der ifølge parret for nylig har fået nye ejere.

- Vi har ellers i flere år haft det tåleligt, mens den tidligere ejer var der, men nu bliver vi og vore lejere her i ejendommen igen udsat for umenneskelige og ekstreme støjgener. Det må stoppes øjeblikkeligt. Støjen smadrer vores helbred og tilværelse. Det må være en borgerret at kunne få søvn i sit eget hjem, siger parret.

Parret er ikke uvant med støjproblemer på stedet. Helt tilbage i 2009 havde de meget store problemer med støj fra det daværende diskotek The Juice, der lå oven på den nuværende Tutten, som på daværende tidspunkt hed The Beach.

Leder af kommunens miljøafdeling Jette Jungsberg oplyser, at kommunen har fået klagen fra John Würtz den 4. juni, og 13. juni har en medarbejder fra afdelingen været på tilsyn i Tutten.

Hun oplyser, at det blandt andet blev konstateret, at der manglede en dør i lydslusen ind til lokalet med musik, ligesom anlægget til aircondition var skruet for højt op. Samtidig konstaterede man støj fra et ventilationsanlæg ud mod Langes Gård, fremgår det af notatet fra besøget.

Medejer Kenneth Hansen bekræfter, at der har været afholdt et møde, og at han er en del af en ny ejerkreds. Han siger i samme ombæring, at man tager klagerne alvorligt.

Eksempelvis lover han at sørge for at få sat en ekstra dør op ud mod hoveddøren, så der kommer en sluseeffekt.

- Når folk går ud og ryger, og der kun er én dør, så vil der jo være fuld udblæsning for musikken, siger Kenneth Hansen, som ikke tidligere har fået henvendelser vedrørende støjen.

- Og dialogen med kommunen har været god. Der er nogle ting, der skal forbedres, og det bliver de, lover han og påpeger eksempelvis, at der er sat en teknisk begrænsning på musikanlægget, som gør, at musikken kun kan skrues op til et givent niveau.

Den anden af to ejere, Eigil Degnebolig, tager også klagerne seriøst, men mener på den anden side, at der må være et vist spillerum, når talen falder på støj.

- Vi har satset og brugt mange penge på dette sted, og jeg tænker også, at man må acceptere, at der er støj i bybilledet. Hvis vi lukkede, ville der stadig være larm fra gaden, hvor biler dytter, og mennesker går rundt om natten, siger han og påpeger desuden behovet for et sted som »Tutten«.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk