26. maj 2020
Amerikanske Huffington Post, som er et af verdens største netmedier, har kåret guldspiralerne som et af de 14 mest spektakulære fund i verden i 2015.
Amerikanske Huffington Post, som er et af verdens største netmedier, har kåret guldspiralerne som et af de 14 mest spektakulære fund i verden i 2015.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kendt medie rangerer guld-fund blandt verdens største

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kendt medie rangerer guld-fund blandt verdens største
Opdateret 05. januar 2016 kl. 21:34
Slagelse - 05. januar 2016 kl. 06:30
Af Thomas Holm Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De har hørt om dem i England, de har hørt om dem i Kina, og de har sågar hørt om dem i Aserbajdsjan - og nu har de det i hver fald også i USA.

Det er de gyldne bronzealder spiraler fra Boeslunde, der er tale om. Som om det ikke var nok, at nyheden om fundet i sommer kom det meste af verden rundt, så har amerikanske Huffington Post, som er et af verdens største netmedier, kåret guldspiralerne som et af de 14 mest spektakulære fund i verden i 2015 på linje med blandt andet en maya-sten fra Guatamala, dekorerede gravsten i Egypten og et skattefund ved Finland, der har en værdi på en mere end 150 millioner dollars.

- Der blusser noget dansk mindreværdskompleks op i én, når man bliver nævnt sammen med så store fund. Men det viser jo bare, hvor fantastisk fundet af guldringene ved Boeslunde er, lyder det fra Flemming Kaul, der er museumsinspektør på Nationalmuseet.

Den store eksponering af fundet har desuden været med til at hjælpe de danske arkæologer tættere på en forklaring af, hvad guldspiralerne egentlig er.

- Vi har fået mange henvendelser som følge af, at nyheden røg hele verden rundt, og er blandt blevet gjort opmærksomme på et lignende fund i Ungarn, hvor man, ligesom vi også gør, tror, at spiralerne har været en slags pynt, der kunne vedhænges forskelligt tøj, lyder det fra museumsinspektøren.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk