11. december 2018
Det er slut med at køre ind ad Kalundborgvej her fra Kalundborg-siden fra mandag. Dog vil det være muligt at køre i den anden retning fra Nordre Stationsvej, mens der lukkes helt af på strækningen fra Nordre Stationsvej til Løvegade. Foto: Arne Svendsen
Det er slut med at køre ind ad Kalundborgvej her fra Kalundborg-siden fra mandag. Dog vil det være muligt at køre i den anden retning fra Nordre Stationsvej, mens der lukkes helt af på strækningen fra Nordre Stationsvej til Løvegade. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kalundborgvej spærres af en strømpeforing

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kalundborgvej spærres af en strømpeforing
Slagelse - 11. november 2017 kl. 07:34
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om mange jo bruger omfartsvejen, er Kalundborgvej stadig en stor vej, som går videre over i Vestre og Søndre Ringgade inden bilisterne er helt gennem byen. Men fra på mandag må disse bilister finde alternative ruter en del af vejen.

Her lukkes Kalundborgvej nemlig mellem rundkørslen ved Løvegade og rundkørslen ved Ndr. Ringgade/Holmstrupvej/Valbygårdsvej.

- På stykket mellem rundkørslen ved Løvegade og Nordre Stationsvej bliver der helt lukket af for biler. Dog vil der være åbent for cyklister og gående. Fra Nordre Stationsvej og frem til Nordre Ringgade spærres kun det vestlige spor, så her vil det stadig være muligt at køre i retning mod Kalundborg, fortæller kloakmester Søren Madsen fra SK Forsyning.

Ifølge de opsatte skilte er der lukket frem til 24. november. Søren Madsen udelukker dog ikke, at det arbejde man skal i gang med, kan afsluttes tidligere.

Søren Madsen fortæller, at det der skal ske er, at de gamle slidte kloakrør på strækningen skal have en såkaldt strømpeforing.

Det går ud på, at man sprøjter noget materiale ind i rørene, som størkner og dermed sikrer, at rørene ikke falder sammen. Arbejdet kan klares via brøndene på stedet, uden at der skal graves op.

- Men vi skal have mange store biler og maskiner i sving. Derfor spærres der af. Men skulle vi grave op, ville det tage endnu længere tid, siger Søren Madsen.

Han forventer, at strømpeforingen vil betyde, at kloakrørene vil kunne holde i mindst 40 år.

Afdelingsleder for natur, vej og trafik, Christian Schou Rasmussen, siger, at vejspærringen vil give en del gener. Ikke mindst i form af mere trafik hen forbi Slagelse Station. Blandt andet skal alle busser fra Skælskør, Korsør og Næstved nu denne vej.

Vejchefen oplyser dog, at man har koordineret tingene, så Banedanmark samtidig udfører reparation af jernbanebroen over Kalundborgvej.

- Så vi slipper for at skulle spærre vejen en gang til, på grund af dette arbejde. Og så bliver vi klar i god tid inden jul, siger Christian Schou Rasmussen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk