25. april 2019
Der var god plads mellem skorsten og bro. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Der var god plads mellem skorsten og bro. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpeskib skifter besætningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpeskib skifter besætningen
Slagelse - 13. december 2018 kl. 07:32
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Frem til søndag eller mandag har Korsør fået en ny turisattraktion i form af verdens største skib, der er ankret op ud for Korsør Marina.

arrow Læs også: Video: Se verdens største skib under broen

Ved middagstid onsdag gled det største fartøj nogensinde under Storebæltsbroen i strålende solskin og fulgt af et par hundrede nysgerrige med kameraer, kikkerter og kolde hænder på Halsskov Rev.

Rørlæggerfartøjet "PIONERING SPIRIT" er verdens største skib. Nu er det ankret op på Korsør Red lige ud for Korsør Marina, hvor der er 25 meter dybt. Ifølge Sjællandskes oplysninger vil kæmpen udgøre en ny turistattraktion i Korsør frem til søndag eller mandag, hvor det ventes at sejle videre til opgaven i finsk farvand med gasledningen fra Rusland til Tyskland - Nord Stream 2.

Sjællandske erfarer også, at en stor del af den nuværende besætning på "PIONERING SPIRIT" skal skiftes ud. Skibet har plads til 570 ombord. Måske mange har fået fri for at komme hjem og fejre jul?

Udskiftningen af besætningen sker ved at sejle den nuværende ind til Korsør i mindre skibe, hvor den sættes af og fragtes til Københavns Lufthavn i busser, der også har bragt den nye besætning frem, som så sejles ud fra Korsør til skibet.

Herudover skal et skib med brændstof forbi Korsør Red for at tanke verdens største op, ligesom den skal have frisk proviant ombord.

Sejladsen under Storebæltsbroen skete med fyldte ballasttanke, som bragte »PIONERING SPIRITs » højde fra vandlinien og op ned til 0,1 meter under Storebæltsbroens gennemsejlingshøjdenpå 65 meter. Der var dog god plads over skorstenen godt hjulpet af lavvande i Storebælt og en sikkerhedsafstand fra de 65 meter og op til undersiden af broen.

Skibets længde inklusiv rørlæggerarmen er 477 meter. Det er 124 meter bredt og havde en dybdegang på 18 meter, da det sejlede under Storebæltsbroen.

arrow Verdens største skib sejler under Storebæltsbroen i dag
12. december 2018 kl. 06:07 Opdateret: kl. 08:43

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk