26. februar 2021
Slagelse Kommune har døjet med coronaudbrud på plejecentrene - men i dag er det sidste vaccine-stik givet, og smitten er væk.
Slagelse Kommune har døjet med coronaudbrud på plejecentrene - men i dag er det sidste vaccine-stik givet, og smitten er væk.
Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpede med udbrud af coronavirus - nu er smitten væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpede med udbrud af coronavirus - nu er smitten væk

For bare en måned siden var Slagelse Kommunes plejecentre lagt ned af coronavirus. Nu er den sidste beboer vaccineret, og smitten udebliver. I hvert fald foreløbig.

Slagelse - 22. februar 2021 kl. 06:16
Af Fleur Sativa

Det har været, som man forventede det: Enkelte har fået op til to dages feber. Og der er opstået ømhed i musklen, hvor nålen er stukket ind.

arrow Læs også: Plejepersonale siger nej til vaccine

Og øjensynligt er Slagelse Kommune sluppet af med coronavirussen på de kommunale plejecentre, efter samtlige beboere, der har ønsket det, nu har modtaget andet og sidste vaccine-stik.

Det fortæller kommunens sundheds- og ældrechef, Charlotte Kaaber.

- Vi har ikke COVID på plejecentrene lige nu. Som i overhovedet ikke fastslår hun.

Udvikling vendt

For bare en måned siden så det ellers helt anderledes ud. Her var flere af kommunens plejecentre - og særligt plejecentret Hjemmet ved Noret i Skælskør - nemlig hårdt ramt af virusudbrud.

"Vi skal blive ved med at have fokus på hygiejne. Og de pårørende er nødt til at tage det alvorligt (...)"
- Unnie Oldenburg (S), fungerende formand for Slagelse Kommunes forebyggelses- og seniorudvalg

Syv beboere fra plejecentret lå på det tidspunkt i isolation, mens to var indlagt på Slagelse Sygehus. Og flere både beboere og ansatte havde været smittet.

- Dels så har sygdommen jo en periode. Og dels er beboerne nu alle sammen vaccineret. Og så har vi i samarbejde med vores hygiejne-sygeplejerske gennemgået, hvordan man agerer, forklarer Charlotte Kaaber, som begrundelse for den positive udvikling.

Fem procent af beboerne har dog takket nej til at modtage vaccinen, hvorfor det samlede antal vaccinerede udgør 95 og ikke 100 procent.

Pårørende kan igen besøge

- Nogle er simpelthen bare imod vaccinen. Og det er jo frivilligt, så vi tvinger ingen, fortæller ældrechefen.

Selv om nogle beboere ikke har fået vaccinen, kan pårørende dog nu igen frit få lov til at komme på besøg på de kommunale plejecentre. Og det glæder blandt andre fungerende formand for Slagelse Kommunes forebyggelses- og seniorudvalg, Unnie Oldenburg (S).

- Men vi skal blive ved med at have fokus på hygiejne. Og de pårørende er nødt til at tage det alvorligt, når de kommer ud og besøger de ældre. Jeg håber, at man tænker: »Er det nødvendigt at komme og besøge bedsteforældrene, og hvem er det nødvendigt for?« For måske er det ikke nødvendigt, at hele familien kommer på én gang. Og måske bør det kun være de allernærmeste, der kigger forbi, siger hun.

Risikoen for smitte eksisterer nemlig fortsat - særligt, fordi plejepersonalet endnu ikke har fået vaccinen, lyder det.

arrow Kommune slår fast: Stadig ingen kys og kram
22. februar 2021 kl. 08:46 Opdateret: kl. 18:39
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk