18. januar 2021
Rektor Camilla Wang fra Professionshøjskolen Absalon glæder sig til at rykke ind i det nye byggeri 1. januar 2021 sammen med ansatte og 2000 studerende. Til den tid ønsker hun dog, at kommunen og DSB har en bro over sporet klar, så de studerende får lettere adgang.
gallery icon

Se billedserie

Rektor Camilla Wang fra Professionshøjskolen Absalon glæder sig til at rykke ind i det nye byggeri 1. januar 2021 sammen med ansatte og 2000 studerende. Til den tid ønsker hun dog, at kommunen og DSB har en bro over sporet klar, så de studerende får lettere adgang.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jobs til lokale folk ved 300 millioner kroner byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jobs til lokale folk ved 300 millioner kroner byggeri
Slagelse - 07. september 2018 kl. 10:47
Af Arne Svendsen

Et byggeri til omkring 300 millioner kroner vil i løbet af det næste par år rejse sig som en del af Campus Slagelse ved Slagelse Station.

Det er Professionshøjskolen Absalon, der bygger nyt til sine 2000 studerende indenfor fagene pædagog, sygeplejerske, socialrådgiver samt ernæring og sundhed. De tre første faggrupper befinder sig allerede i Slagelse, nærmere bestemt på Ingemannsvej, mens den sidste uddannelse holder til på Ankerhus i Sorø.

På et pressemøde torsdag morgen blev det for første gang offentliggjort, hvordan det nye byggeri kommer til at se ud, og hvem der skal stå for at bygge det.

Bag vinderprojektet står Herning-firmaet CC Contractor og arkitektfirmaet Cubo fra Aarhus.

- En stor dag for os, lød det fra rektor Camilla Wang på mødet.

Hun glædede sig over projektet, der er valgt blandt i alt fire tilbud. Især fremhævede hun, at der er tale om en bygning med meget glas i underetagen, så forbipasserende kan se, hvad der foregår.

- Og så har man undgået at lave lange gange, ved at lave fleksible rum og åbne arealer, der også kan bruges af de studerende i undervisningen, sagde Camilla Wang, der så frem til selv at rykke ind i bygningen sammen med den øvrige ledelse og administration, der i øjeblikket har til huse i Sorø.

Projektchef Claus Minds fra CC Contractor oplyser, at selve byggeriet går i gang til foråret. Det skal stå klar 1. januar 2021.

- Det første der skal ske er, at grunden skal renses for forurening, fortæller Claus Minds.

Han oplyser, at CC Contractor ikke selv har håndværkere, men benytter sig af underentreprenører.

- Og her vil vi da så vidt muligt søge at komme til at benytte lokale håndværkere, siger Claus Minds.

Arkitekt Søren Marxen fra arkitektfirmaet Cubo fortalte, at man har villet undgå at lave en bygning, der blev for lang.

Derfor har man bygget i højden, så bygningen i midten er i fire etager, mens bygningen hen mod SDU kommer til at passe i højden til bygningerne her.

Problemet med at skaffe 120 parkeringspladser er løst ved at lave en høj kælder, som man skal køre ind til ved at køre bagom bygningen.

Ovenpå »kælderen« laves der en aktivitets-terrasse halvanden meter over terræn.

Borgmester John Dyrby Paulsen (S) glædede sig over byggeriet, og så ikke mindst frem til det liv og den kultur, som de studerende vil bringe med sig til stedet.

Han lovede, at kommunen nok skal bidrage med sin del, hvor det ikke mindst er en bro over sporet, der er på ønskelisten hos Absalon. En sag der som tidligere nævnt skal forhandles med DSB.

- Fra kommunens side vil vi sætte nogle penge af. Så må vi snakke sammen om, hvad der skal laves for dem, sagde borgmesteren.

Et ønske her er den hal til alternative idrætter som parkour, skatere, mindfullness med mere, som er tegnet, og har fået tilsagn om støtte fra Lokale og Anlægsfonden.

- En sådan hal kunne vi da godt tænke os, da den kan bruges af vore studerende, sagde Søren Lind Christiansen.

Endelig vil der fra det nye byggeri blive lavet en forbindelse hen mod Kalundborgvej. Planen er, at den skal forbindes med en ny gangbro over Kalundborgvej, som igen skal forbindes med Fodsporet, der i dag stopper noget brat inden stationen ved Herluf Trollesvej.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk