17. februar 2020
Formand for Korsør Skytteforening Erik Benée Petersen vejleder en ny håbefuld ung skytte, der endte med at melde sig ind i klubben.
gallery icon

Se billedserie

Formand for Korsør Skytteforening Erik Benée Petersen vejleder en ny håbefuld ung skytte, der endte med at melde sig ind i klubben.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jagten på det rene ti-tal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jagten på det rene ti-tal
Slagelse - 14. oktober 2019 kl. 08:59
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lugten af krudtslam vidnede om stor skydeaktivitet, da Korsørs ældste idrætsforening stiftet i 1862, Korsør Skytteforening, slog dørene op ved den landsdækkende Skydesportens Dag lørdag, hvor alle kunne prøve at skyde.

Årets udendørs skydning på 50, 100 og 200 meter banerne lakker mod enden. Heldigvis rådes der over moderne indendørs 15 meter baner, hvor de afgivne skud registres med elektronisk nøjagtighed af enten lyd eller laser. For alle skytter gælder det jagten på det rene ti-tal, som ikke kun opnås med held, men kræver øvelse, koncentration, rette stilling, greb og det bløde aftræk. Skudplaceringerne kan efterfølgende printes ud til nydelse og/eller fremvisning.

Skydning vurderes grundet det krævede mentale nærvær som en sund måde at mærke et alternativ til den efterhånden hektiske verden med kommunikation, computerspil og sociale medier i den bukselomme, hvor telefonen opbevares. Den forbliver slukket i lommen, når der skydes, hvor resultatet af ens indsats falder brøkdele af et sekund efter trykket på aftrækkeren.

Der er stor trofasthed i Korsør Skytteforening, hvilket næstformand i snart 40 år i træk Ole Madsen er eksempel på.

-Vi oplever udskiftninger hos børn og unge under 25 år, mens vi er rigtig mange, der holder ved skydningen år efter år, siger Ole Madsen. Foreningen har i mange år ligget med et stabilt medlemstal på lidt under 200 - heraf er de cirka 130 voksne over 25 år. Ved lørdagens åbne hus blev der skrevet nye medlemsskaber. Der er skydes mandag og torsdag fra 18 til 21.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk