21. november 2017
Fru Meisling alias museumsformidler Kathrine Brandstrup havde rykket sit køkken udendørs i dagens anledning. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Fru Meisling alias museumsformidler Kathrine Brandstrup havde rykket sit køkken udendørs i dagens anledning. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jægere på museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jægere på museum
Slagelse - 21. oktober 2017 kl. 11:43
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

16 fasaner, tre harer og en agerhøne var fredag eftermiddag og aften samlet i haven ved Slagelse Museum. Her blev dyrene flået, tilberedt og spist, og det var især for at gøre det tydeligt for vore dages børn, at kød altså ikke kommer fra supermarkedets frysedisk.

Fru Meislings køkken var rykket ud i Det Grønne Byrum, og over bålet blev der både bagt brød, lavet vildtragout til fasanerne og tilberedt pølser af rådyrkød. Det var hos Meislings, H. C. Andersen boede, da han var i Slagelse.

- Det er vigtigt, at børn og unge får et rigtigt indtryk af, hvor vores kød kommer fra. Det har været et levende dyr, og vi skal ikke slippe vores flere hundredeårige historie som jægere, sagde selvstændig vildtplejerådgiver Jesper Schytte, der er uddannet herregårdsskytte.

Han talte imod det, han kaldte »bambiisme« - at vi tillægger dyrene nogle af de egenskaber, de har i Disney-tegnefilm. For eksempel en kanin, som ikke er en »Stampe« på isen i virkeligheden.

- En ko har da også store, smukke, brune øjne, sagde Jesper Schytte og slog et slag for det rene kød, som jægernes bytte leverer.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk