18. september 2020
Frederikshøj skal renoveres. Godt nyt for fremtidens brug, mener udvalgsformand.
Frederikshøj skal renoveres. Godt nyt for fremtidens brug, mener udvalgsformand.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ja til renovering for 691.013 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ja til renovering for 691.013 kroner
Slagelse - 05. september 2019 kl. 07:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På forrige kultur- og fritidsudvalgsmøde blev det besluttet, at Christian d. 9 skulle ekviperes med en ny sabel, ligesom det slidte seletøj, der kan ses på rytterstatuen på Schweizerpladsen i Slagelse, skulle renoveres. Den overhaling koster 42.000 kroner.

arrow Læs også: Mindesmærke skal have en make-over

Ved samme møde udsatte man en mulig smukkesering af Frederikshøj med henblik på at klarlægge, hvad der i Slagelse Kommune kan defineres som dansk kulturarv.

Den er imidlertid nu blevet godkendt af udvalget, der således bevilliger 691.013 kroner til en større renovering af friluftsteateret.

- Det er synd, hvis det får lov at sygne hen. Det er unikt, og det er velegnet til kulturelle arrangementer: koncerter, teaterstykker og så videre, siger udvalgsformand Jørgen Andersen (S), der hele tiden har været stemt for en renovering.

- Det vil også skabe en rød tråd fra stadion over Frederikshøj og videre til Antvorskov. Når det gøres i stand, vil det samtidig være godt til klubber, institutioner og skoler, lyder det fra formanden.

Frederikshøj er et friluftsteater tegnet i 1935 af C. Th. Sørensen, som har stået for flere kendte anlæg i Danmark. Dette var det første af en række friluftsteatre, som blandt andet efterfulgtes af et tilsvarende anlæg i Boeslunde Mindelund.

I sin nuværende stand er Frederikshøj dog noget utilgængelig og slidt. Tilmed vedligeholdes det kun sjældent i form af græsslåning. Samtidig er scenearealet i dag for lille til moderne mobilscener, når også der tænkes på det lydgrej og lignende, der skal med.

Det er hovedsageligt trapperne, der trænger til en kærlig hånd. De ønskes desuden omlagt til betonelementer i stedet for græsset på toppen, ligesom de mange siddepladser skal rettes op og repareres.

Der øjnes samtidig en ny grusbelægning, ligesom der skal tænkes i bekæmpelse af ukrudt.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk