18. oktober 2018
Oversigtskortet fra Slagelse Kommune viser, hvor der ifølge tilladelsen kan etableres dige og spunsvægge for at beskytte sommerhusområdet ved Næsby Strand.
Oversigtskortet fra Slagelse Kommune viser, hvor der ifølge tilladelsen kan etableres dige og spunsvægge for at beskytte sommerhusområdet ved Næsby Strand.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ja til nyt dige: Vil beskytte 104 sommerhuse mod oversvømmelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ja til nyt dige: Vil beskytte 104 sommerhuse mod oversvømmelse
Slagelse - 13. januar 2018 kl. 07:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Grundejere ved Næsby Strand kan ånde lettet op. Kystdirektoratet har netop givet tilladelse til, at de i samarbejde med Slagelse Kommune kan bygge et dige og etablere spunsvægge for at beskytte omkring 104 sommerhuse mod oversvømmelse.

arrow Læs også: Digegruppe efter godkendelse: - Der bliver fest

Når stormen raser og vandstanden stiger, kan det være kritisk for et mindre sommerhusområde ved Næsby Strand, der ligger med udsigt til Storebælt.

Området har været oversvømmet ad flere omgange, og derfor har en gruppe grundejere med støtte fra Slagelse Kommune taget initiativ til at udarbejde et kystbeskyttelsesprojekt, som Kystdirektoratet nu har givet tilladelse til.

- Vi har givet tilladelse til etablering af dige og spunsvægge med drænledning og pumpestation. Det er en løsning, som forventeligt vil beskytte det udsatte område mod i hvert fald en 100-års hændelse, siger Hans Erik Cutoi-Toft, områdechef i Kystdirektoratet.

Sommerhusområdet er præget af hyppige oversvømmelser, da husenes terrænkote er lavere end den strandeng, som adskiller sommerhusområdet og selve kysten. Ved forhøjet vandstand er området derfor særligt udsat og i risiko for oversvømmelse. De værste oversvømmelser ved Næsby Strand blev oplevet i forbindelse stormen i november 2006.

Tilladelsen fra Kystdirektoratet er netop offentliggjort. Derudover har Slagelse Kommune den 11. januar 2018 offentliggjort bidragsfordelingen. Kommer der ingen klager, kan kystbeskyttelsesprojektet blive igangsat i foråret.

Etableringsudgiften fordeles mellem grundejerne, Slagelse Kommune samt SK Vand A/S og SK Spildevand.

Et dige og spunsvægge vil beskytte Vintergækkevej 2-11, Hyacintvej 1-36, Bæltevej 1-29, Bølgevej 1-6, Kærvej 1-6, Engvej 1-8, Græsgangen 1-21, Bildsøvej 138, 144, 146, 148, 150 samt et tilstødende offentligt parkeringsareal i Slagelse Kommune.

Ved etablering håndteres både oversvømmelse fra havet samt afvanding af området, oplyser Kystdirektoratet.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk