16. januar 2021
Rasmus Paludan gæstede både Motalavej i Korsør og Ringparken i Slagelse i sommer. Sigtelser af uromagere falder i god jord hos ham.
Rasmus Paludan gæstede både Motalavej i Korsør og Ringparken i Slagelse i sommer. Sigtelser af uromagere falder i god jord hos ham.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Islamkritiker mødt med sten og flasker: - Det værste besøg, jeg har oplevet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Islamkritiker mødt med sten og flasker: - Det værste besøg, jeg har oplevet
Slagelse - 02. november 2018 kl. 06:10

Det gik ikke stille af, da advokat og islamkritiker Rasmus Paludan den 24. juli i år besøgte Ringparken i forbindelse med en politisk demonstration.

Hurtigt opstod der uroligheder blandt tilskuere og borgere i området. I alt 17 er nu sigtet i forbindelse med optøjerne.

arrow Læs også: Tre mænd for retten efter uro: Stribevis af sigtelser på vej

Spørger du hovedpersonen, Stram Kurs' Rasmus Paludan, er der ingen tvivl om, at sigtelserne falder i god jord.

Han undrer sig dog over, at der ikke er flere, der er blevet sigtet.

- Det var klart det mest alvorlige, jeg har oplevet. Der blev kastet med både glas og sten mod mig og politiet, og faktisk som det mindste blev der råbt dødstrusler. Så for mig lyder 17 ikke af mange, siger advokaten, som undervejs på sin turné rundt i landet har gjort sig noget uheldigt bemærket.

Selv om han imidlertid ikke blev mødt af utilfredse beboere direkte korporligt, var Slagelse-besøget i Ringparken uden sidestykke, mener han.

- Hele pointen med besøgene er at vise, hvordan forholdene er. Og i Slagelse fik vi et meget autentisk billede. I Kolding sørgede kommunen for at sende alle ballademagerne med en bus den dag, vi kom. Sådan var det ikke i Slagelse, siger Rasmus Paludan.

Stram Kurs har et enkelt planlagt besøg tilbage - i Gellerupparken ved Aarhus på søndag. Hans visit hænger dog stadig i en tynd tråd, bemærker han og tilføjer, at det skyldes politiets tilbageholdenhed og umiddelbare afvisning.

- Mange politikredse er gode og ordentlige. Her kan jeg nævne Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som jo har med Nordbyen i Slagelse at gøre. På den anden side har vi så Østjyllands og Fyns Politi. De plejer at sige, at det bliver for farligt, hvis jeg kommer og siger min mening, så det vil de ikke have. Men så er politiet jo med til at sabotere forsamlings- og ytringsfriheden, siger Rasmus Paludan, der efter en afvisning har spurgt politiet om lov endnu engang.

- Først sagde de nej, men så anmoder jeg bare om en anden demonstration. Denne gang for etnisk mangfoldighed. Og det venter jeg stadig svar på, siger islamkritikeren.

arrow Erkender skub til betjent - men nægter vold under uroligheder
23. januar 2019 kl. 06:20 Opdateret: kl. 20:57
arrow Politi varsler snesevis af sigtelser efter islamkritikers besøg
19. januar 2019 kl. 06:30 Opdateret: kl. 20:21
arrow Uromagere overfaldt betjente under kontroversielt besøg
17. januar 2019 kl. 06:05 Opdateret: kl. 09:11
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk