26. maj 2020
De stoffer, man finder i drikkevandet i dag, er som oftest stoffer, som er blevet forbudt for mange årtier siden, men det er først nu, de er sivet gennem til grundvandet.
De stoffer, man finder i drikkevandet i dag, er som oftest stoffer, som er blevet forbudt for mange årtier siden, men det er først nu, de er sivet gennem til grundvandet.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Intet at frygte i Slagelse: Dit drikkevand er helt rent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Intet at frygte i Slagelse: Dit drikkevand er helt rent
Slagelse - 09. maj 2019 kl. 15:37
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I april blev pesticidnedbrydningsproduktet Chlorothalonil Amidsulfonsyre fundet i vandet fra Ledøje Vandværk i Nordsjælland. Pesticidet er giftigt, hvorfor der er indført forbud mod at drikke vandet netop der.

Hos SK Forsyning har man i den forbindelse også testet drikkevandet og kan heldigvis konstatere, at der ikke er spor af det pågældende stof.

- Vi har testet samtlige afgange på vores vandværker og hovedparten af vores boringer, og vi kan heldigvis konstatere, at det pågældende stof ikke findes i vores drikkevand, siger administrerende direktør i SK Forsyning Henrik Birch.

Drikkevandet fra SK Forsyning analyseres løbende i henhold til de krav, staten stiller. Disse indebærer, at der mindst skal tjekkes for 33 pesticider og nedbrydningsprodukter. SK Forsyning tester af hensyn til sikkerheden for 417 pesticider og nedbrydningsprodukter - altså mange flere, end myndighederne kræver.

Siden SK Forsyning i august 2017 fandt spor af et nedbrydningsprodukt kaldet DPC (Chloridazon desphenyl-chloridazon) - dog i mængder, der lå noget under grænseværdien - er der indført skærpede procedurer for test for den slags stoffer.

- Hvis andre vandværker finder spor af stoffer, som vi ikke tester for, så tester vi for det pågældende stof med det samme, siger Vandchef i SK Forsyning Jan Jørgensen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk