15. december 2017
Korsør kan blive vært for European Maritime Festival - hvis altså økonomiudvalget vælger at arbejde videre med projektet, og EU dernæst vælger at godkende en eventuel ansøgning. Arkivfoto
Korsør kan blive vært for European Maritime Festival - hvis altså økonomiudvalget vælger at arbejde videre med projektet, og EU dernæst vælger at godkende en eventuel ansøgning. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: International maritim festival kan være på vej til Korsør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

International maritim festival kan være på vej til Korsør
Slagelse - 18. april 2017 kl. 06:12
Af Mette Kjær Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det forlyder, at Søfartsstyrelsen gerne ser, at Danmark skal være vært for European Maritime Day i ét af årene fra 2020-2024, sandsynligvis i enten 2022 eller 2023.

- I den forbindelse vil det af flere grunde være nærliggende, at Korsør som stolt kystby, med en stærk maritim historie og kommende hovedsæde for Søfartsstyrelsen, kunne danne ramme for en sådan international begivenhed, lyder det.

Derfor skal økonomiudvalget i Slagelse Kommune tirsdag beslutte, om man vil arbejde videre for at skaffe European Maritime Festival til Korsør eller ej.

European Maritime Day blev etableret i 2008 af EU med henblik på at skabe et forum for maritime fagfolk fra forskningsverdenen samt offentlige myndigheder og administrationer fra de forskellige EU-lande. Formålet er at øge synligheden for den maritime sektor og støtte en integreret tilgang til det maritime område ved at fremvise aktiviteter, lære af hinanden, diskutere tværgående problemstillinger og udvikle fælles visioner.

Der er tale om en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor værtsnationen får mulighed for at promovere sig som maritim nation, med udgangspunkt i en af sine maritime byer. Arrangementet løber af staben over et par dage og kan tiltrække op til cirka 1000 deltagere.

Det forventes at det vil koste mellem tre og fire millioner kroner at afholde European Maritime Day, heraf vil EU dog betale halvdelen af udgifterne. Det anslås at Slagelse Kommune skal afsætte mellem 1,5 og to millioner kroner til afholdelsen af festivalen. Den resterende andel skal kunne skaffes hjem igennem sponsorer, og det forventes endvidere, at Søfartsstyrelsen vil bidrage med et årsværk i arbejdskraft samt et mindre beløb, sandsynligvis i størrelsesordenen 250.0000 kroner.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk