21. juli 2019
Ingen vil kendes ved den forladte masteløse sejlbåd i Korsør Fiskerihavn. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Ingen vil kendes ved den forladte masteløse sejlbåd i Korsør Fiskerihavn. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ingen ejer til spøgelsesskib meldte sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ingen ejer til spøgelsesskib meldte sig
Slagelse - 08. februar 2019 kl. 10:12
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ingen har meldt sig som ejer af en forladt 24 fod stor sejlbåd uden mast, der blev efterladt den 13. september 2018 i Korsør Fiskerihavn bag Gittes Fiskeudsalg inden fristen udløb den 31. januar.

Det oplyser havneassistent i Korsør Havn Jesper Kokholm til Sjællandske sammen med budskabet om, at han har måtte høre en del fra sejlkyndige efter den første artikel om spøgelsesskibet.

- Du havde skrevet, at der var tale om en Banner 30. Det er der ikke, for så skulle den måle 30 fod, og jeg har altså målt den op til kun 24 fod, siger Jesper Kokholm.

Sjællandske beklager oplysningen om den fejlagtige bådtype, der dukkede op i forbindelse med bådens navn »XAVANTE«, som også en Banner 30 med deltagelse i kapsejladsen Sjælland Rundt altså har heddet.

En advokat, som Danske Havne benytter i forbindelse med efterladte skibe, er nu i gang med at forberede et salg af det masteløs lystfartøj via fogedretten. Lykkes det ikke at sælge den, bliver den efterfølgende fjernet fra fiskerihavnen. Måske bliver den skrottet.

Det koster 275 kroner i døgnet, at have en båd liggende, så de skyldige havnepenge nærmer sig 40.000 kroner.

Når Korsør Havn ved, at en sejler har fortøjret sit skib bag Gittes Fiskeudsalg i fiskerihavnen præcis torsdag den 13. september 2018, så skyldes det en dateret besked.

- Datoen og beskeden »havari - er straks tilbage« var skrevet med rød kuglepen. Den er dog vasket væk i dag, har Jesper Kokholm tidligere forklaret med tilføjelsen om, at det er alment kendt i de danske havne, at udtjente lystfartøjer blot efterlades. De er nemlig ikke registreret som større skibe har pligt til at være.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk