26. marts 2019
Temaet på restaurant Dhaba bliver 80?ernes Bollywood. Derfor er der også blevet malet street-art i entéen. Foto: Anna E. Karstoft
gallery icon

Se billedserie

Temaet på restaurant Dhaba bliver 80?ernes Bollywood. Derfor er der også blevet malet street-art i entéen. Foto: Anna E. Karstoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indisk mad-koncept klar med åbningsdato

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indisk mad-koncept klar med åbningsdato
Opdateret 12. juli 2018 kl. 11:14
Slagelse - 12. juli 2018 kl. 09:13
Af Anna E. Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Karry-retter med autentiske indiske krydderier, naan-brød bagt i tandoori-ovn og en afslappet hverdagsstemning krydret med 80'ernes Bollywood. Det er ingredienserne i restaurant-konceptet Dhaba, der åbner på Gammel Torv 1F i Slagelse.

Det er den 31-årige Enayat Safi, der har travlt med at få gjort lokalerne klar til den 20. juli, hvor han slår dørene op til sin ottende Dhaba-restaurant.

- Det indiske køkken har haft kæmpe potentiale, men der er ikke så mange, der har udnyttet det. Ofte er indisk mad noget, der bliver lavet i et baglokale, og så bliver det ved det, der er ikke så mange, der har lavet en restaurant med et koncept, fortæller Enayat Safi, der åbnede den første Dhaba-restaurant i sin hjemby Køge i maj 2015 og siden har ekspanderet i Nykøbing Falster, Næstved, Ringsted, København, Vordingborg og snart også i Hellerup, ligesom han i år åbnede en stand på Københavns nye street-food marked Reffen, hvor han indtil videre ligger nr. 1 omsætningsmæssigt.

Og et koncept må man sige, at Enayat Safi har fået stablet på benene med sin nye restaurant i Slagelse, hvor der kommer til at hænge Bollywood-plakater på væggene, gulvet bliver belagt med fliser i et sort-hvidt, indisk mønster, interiøret kommer til at bestå af træmøbler og gamle skabe fra Indien, og entréen allerede er blevet udsmykket med et street-art motiv fra Bollywood.

Ude i køkkenet står der allerede en tandoori -ovn, der er blevet bestilt hjem fra London. Det er her kokkene skal bage naan-brød, som blandt andet serveres med forskellige karry-retter, der laves med autentiske indiske krydderier.

- Mad har altid været min store passion. Jeg tror på, at mad ikke bare er mad, det handler også om samtalen omkring bordet, fortæller Enayat Safi, imens han viser det store kælderlokale frem på Gammel Torv, hvor der bliver plads til i alt 80 spisende gæster ved træborde, når byggerodet ellers forsvinder.

Restauranten bliver ikke et sted med hvid dug, men derimod en restaurant, hvor folk kommer og spiser i hverdagen imellem kl. 12 og 22. Ved entréen kommer der til at være et take-away-område, hvor man de tre første dage efter åbningen kan få 20 procents rabat på menuen, der kommer til at koste 199 kroner.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk