25. juni 2019
I godt halvdelen af alle tilfælde vejede sygeplejersker ikke en borger ved første hjemmebesøg, som de ellers skulle. Det er blot ét eksempel på manglende viden inden for ældreplejen i Slagelse Kommune. Foto: Mie Neel
I godt halvdelen af alle tilfælde vejede sygeplejersker ikke en borger ved første hjemmebesøg, som de ellers skulle. Det er blot ét eksempel på manglende viden inden for ældreplejen i Slagelse Kommune. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel/Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ikke styr på ernæring: Syge fik den forkerte kost

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikke styr på ernæring: Syge fik den forkerte kost
Slagelse - 12. februar 2019 kl. 07:12
Af Fleur Sativa
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Manglende screeninger, der fører til den forkerte ernæring.

arrow Læs også: Manglende viden betød fejlernæring af ældre og syge

Det har længe været virkeligheden i Slagelse Kommune, når kommunens plejepersonale er kommet på hjemmebesøg hos ældre og syge.

Således viser en ny undersøgelse foretaget af kommunen selv og Aalborg Universitet, at hverken sygeplejersker, sundhedsassistenter eller social- og sundhedshjælpere har haft udført anbefalede ernæringsscreeninger, som kan identificere borgere, der har brug for en ekstra ernæringsindsats.

Ifølge undersøgelsen, der er lavet af sygeplejerske og ph.d.-studerende Sasja Jul Håkonsen, svarede 42 procent af de adspurgte sygeplejersker, at de ikke kendte til eksistensen af kommunens screeningsværktøj. Det samme gjaldt for 88 procent af kommunens social- og sundhedshjælpere.

Det, selvom Sundhedsstyrelsen anbefaler at udføre ernæringsscreeninger af ældre og syge borgere. Ligesom kost- og ernæringsforbundet på baggrund af en række studier i 2014 vurderede, at omkring 60 procent af de ældre på plejehjemmene og i ældreplejen er i risiko for underernæring.

Men sådan kan det ikke fortsætte, siger Therese Gjerde Jensen, som er leder for Sundhedstilbud, Hjemme- og Sygeplejen i Slagelse Kommune.

- Nu har vi kortlagt, at der er et problem, og så skal vi til at løse det, siger hun.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk