29. november 2020
For 55 millioner kroner kan konferencecentret ved Kobæk Strand blive dit. Det er desuden en knaldgod forretning, lyder det fra direktør.
gallery icon

Se billedserie

For 55 millioner kroner kan konferencecentret ved Kobæk Strand blive dit. Det er desuden en knaldgod forretning, lyder det fra direktør.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Idyllisk konferencecenter sat til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Idyllisk konferencecenter sat til salg
Opdateret 22. januar 2020 kl. 13:13
Slagelse - 22. januar 2020 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal

Siden Civiletaternes Centralorganisation i 1912 købte den grund, hvor Kobæk Strand Konferencecenter ligger i dag - i øvrigt til den klækkelige sum af 633 kroner og 22 øre - har grundstykket skiftet ejere ad flere omgange. Dengang var området med sommerhuse et yndet feriemål, men også den dag i dag strømmer borgere til.

Magneten er dog nu Kobæk Strand Konferencecenter, som siden 1967 har revet ned, ombygget og smukkeseret ad flere ombæringer og nu fremstår som en overskudsforretning med fokus på konferencer og kurser, men som imidlertid også har plads til ferierende og overnattende gæster, der ikke er på konference.

Måske er det også derfor, at perlen ud til Storebælt nu skal sælges. I hvert fald har Forsikringsforbundet, der ejer konferencevirksomheden i et partnerskab med Finansforbundet, i samarbejde med erhvervsmægler og partner Thomas Hansen, EDC Erhverv Poul Erik Bech, sat konferencecentret til salg. Dermed kan en potentiel ny ejer - såfremt vedkommende har de godt 55 millioner kroner, som centret koster - byde ind.

- Lige nu er idéen at sælge med henblik på, at konferencecentret kan fortsætte i den form, siger Thomas Hansen, der dvæler ved, at der i dag er tale om en virksomhed, der giver overskud. Til forskel fra for ti år siden.

Det er dog ikke ejernes fortjeneste som sådan. Mere direktør Lone Vølding, der i 2011 kom til Kobæk Strand efter at have bestridt en lignende stilling hos kursuscentret Severin i Middelfart.

- Jeg har lagt rigtig mange timer og meget energi i den her forretning. Da jeg kom til, var der et underskud i 2011 på seks millioner kroner. Det har vi vendt til et overskud, fortæller Lone Vølding stolt.

Hun siger endvidere til Sjællandske, at hun er frisk og åben for at fortsætte i en eller anden form. Medmindre en mulig køber selvfølgelig, hvilket er vedkommendes ret, finder på noget helt andet at bruge bygningerne til.

- Vi må se, hvordan det bliver til den tid. Som jeg hele tiden har sagt, er jeg åben. Jeg spiller en hovedrolle, og jeg har fået det op at stå, siger direktøren, der mener, at mange faktorer spiller ind på succesen.

Ikke mindst takker hun sine mange medarbejdere, der ligesom hende selv har knoklet og kæmpet for at udvikle kursus- og konferencecentret til, hvad det er i dag.

Hvad der er årsag til salget, er uvist. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ejerne. Forklaringen kan imidlertid ligge i det faktum, at der er tale om fagforeninger.

- Og konferencecentre er ikke ligefrem deres kerneforretning, vurderer Lone Vølding.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk