22. oktober 2021
Stod det til Slagelse Kommune, var Stram Kurs på vej i Folketinget. I kommunen stemte 3,4 procent af vælgerne på partiet, hvilket er 1,4 procentpoint højere end spærregrænsen på 2 procent. 

Foto: Kim Brandt
Stod det til Slagelse Kommune, var Stram Kurs på vej i Folketinget. I kommunen stemte 3,4 procent af vælgerne på partiet, hvilket er 1,4 procentpoint højere end spærregrænsen på 2 procent. Foto: Kim Brandt
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: I Slagelse stemte 3,4 procent af vælgerne på Stram Kurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Slagelse stemte 3,4 procent af vælgerne på Stram Kurs
Opdateret 06. juni 2019 kl. 00:50
Slagelse - 06. juni 2019 kl. 00:45
Af Fleur Sativa

Med kun 1,79 af de samlede stemmer, står det klart, at Stram Kurs og Rasmus Paludan ikke kommer i Folketinget. Det viser optællingen af stemmer ved onsdagens folketingsvalg.

arrow Læs også: Her holder Paludans vælgere til

Men stod det til Slagelse Kommune, var partiet på vej ind på Christiansborg. I kommunen stemte 3,4 procent af vælgerne nemlig på Stram Kurs, hvilket er 1,4 procentpoint højere end spærregrænsen på 2 procent.

Med stemmeprocenten er Slagelse den kommune med næstflest støttere til det islamkritiske parti. Kun i Kalundborgkredsen var der flere vælgere, der valgte at sætte sit kryds ved Stram Kurs. Her lå stemmeprocenten på 3,5 procent.

Rasmus Paludan har gjort sig bemærket ved at afholde demonstrationer i udsatte boligområder, hvor han blandt andet har kastet med Koranen, ligesom han før har sat ild til den. Derudover har han ofte råbt skældsord efter særligt muslimer.

Efter der opstod uroligheder ved demonstrationerne, begyndte danske medier at skrive om ham. Før det havde partistifterende kommunikeret til især unge vælgere gennem videoer på YouTube, hvor han længe har været et internetfænomen.

Rasmus Paludan gik til valg på blandt andet at sende danske muslimer ud af Danmark, ligesom han har udtrykt ønske om at forbyde religionen islam.

Til flere medier fortæller partilederen, at Stram Kurs vil fortsætte, selvom partiet ikke er blevet valgt ind i Folketinget.

- Jeg håber, at vi nu har tid, med de tilskud, vi får (partistøtte, red.), til at udvikle partiet og få flere aktive medlemmer, siger han blandt andet til TV2.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk