28. september 2020
Rasmus Paludan blev afvist i Ringparken under demonstrationen søndag eftermiddag. Det er de unge, der skal hyldes, mener initiativtagere.
gallery icon

Se billedserie

Rasmus Paludan blev afvist i Ringparken under demonstrationen søndag eftermiddag. Det er de unge, der skal hyldes, mener initiativtagere.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hyldest til de unge: Afviste og vendte ryggen til Paludan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hyldest til de unge: Afviste og vendte ryggen til Paludan

Da Stram Kurs og dets leder, Rasmus Paludan, gæstede Ringparken søndag eftermiddag, blev han mødt af en mur, der absolut ikke gad høre på partiets provokationer. Unge og områdets øvrige beboere vendte i stor stil ryggen til, hvilket de nu hyldes for.

Opdateret 18. maj 2020 kl. 16:28
Slagelse - 18. maj 2020 kl. 15:59
Af Carsten Lysdal

Når Stram Kurs besøger udsatte boligområder rundt omkring i landet, bliver koraner brændt af, trådt og sparket på, hvilket ofte afføder ballade og uro.

arrow Læs også: Ministersvar: Demonstrationer i Slagelse og Korsør krævede »betydelige« politiressourcer

Det var dog en helt anden virkelighed, partileder Rasmus Paludan trådte ind i, da han efter en time i skjul dukkede op på hjørnet af Kierulffsvej og Valbyvej søndag eftermiddag.

Først og fremmest overdøvede et par højttalere for fuld blæs budskaberne fra Rasmus Paludan, der langtfra fik den opmærksomhed, han måske håbet. Da de fremmødte ydermere vendte ryggen til og gik fra demonstrationen, satte Ringparkens beboere punktum og manifesterede: »Hvis ikke du har noget pænt at sige, så hold dig væk«.

Det skete uden optøjer, hvilket ellers var tilfældet i 2018.

Det er dog ikke foreningen Ringparkens fortjeneste, som det ellers blev beskrevet af formand Hussein El-Khodr i Sjællandske mandag, men snarere en gruppe unge, der for længst har sagt fra over for Stram Kurs' ytringer.

- Det er takket være drengene ude i Ringparken. Det er dem, der skal have æren. De gjorde et flot stykke arbejde, lyder det fra Omar Abouraqaba, der sammen med Riza Agar er nogle af dem, der har taget initiativ til, at alle skulle vise Rasmus Paludan så lidt opmærksomhed som overhovedet muligt.

I hvert fald skulle man undgå noget, der kunne ligne en konfrontation.

- Det er nordbyens egne unge, som havde sat alt det her arbejde i gang, så der ikke forekom ballade, og at det hele forløb stille og roligt. Alle bestræbelser stod de unge bag, lyder det fra Riza Agar.

Ros fra politiet

Hussein El-Khodr fortalte i samme ombæring, at ti unge var kørt væk i bus. Det er dog noget, der har været aftalt længe.

- Det var aftalt, længe inden vi vidst noget som helst om Rasmus Paludans besøg. Og det er heller ikke uromagere, der er tale om, men unge mennesker, der frivilligt ønskede en tur til København, siger Omar Abouraqaba, der hylder de mange beboere - og særligt unge mennesker - der viste, at Stram Kurs kan rende og hoppe med de ytringer, partiet kommer med.

En afvisning, som politiet roser.

- Alt er forløbet i god ro og orden. Blandt andet takket være en række beboere i området, der har gjort en flot forebyggende indsats, skrev Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi søndag aften.

For en ordens skyld havde initiativtagerne også etableret et vagtværn. Det skulle sikre tryghed, ro og orden, så ikke Rasmus Paludan fik held med sine provokationer, lyder det.

Formålet var blandt andet at sørge for, at der ikke opstod store forsamlinger af folk udefra, som gruppen af initiativtagere helst så blive væk denne eftermiddag. Netop for at give Stram Kurs så lidt opmærksomhed som overhovedet muligt.

arrow »Besværlige« Paludan afviser racisme
24. juni 2020 kl. 09:00 Opdateret: kl. 14:17
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk