15. oktober 2018
Troels Vedel foran den mark ved Stigbjergvej, hvor det ifølge den nye kommuneplan skal tillades, at der bygges huse, der vil fjerne havudsigten for de huse, der ligger på Musholmvej. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Troels Vedel foran den mark ved Stigbjergvej, hvor det ifølge den nye kommuneplan skal tillades, at der bygges huse, der vil fjerne havudsigten for de huse, der ligger på Musholmvej. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvorfor skal »højhuse« tage vores havudsigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvorfor skal »højhuse« tage vores havudsigt
Slagelse - 17. november 2017 kl. 06:31
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Trods indsigelser har byrådet fastholdt, at det ifølge den nye kommuneplan skal tillades, at der ved Stigbjergvej i Korsør bygges fem 8,5 meter høje huse i halvandet plan foran eksisterende parcelhuse i den østlige del af Musholmvej med havudsigt, som dermed forsvinder.

Det samme gør den herlighedsværdi, som husejerne har betalt for.

Derfor er nye kraftige protester på vej til politikerne og byrådet i den anden høringsfase for kommuneplanen, der udløber i dag fredag.

De første indsigelser gjorde nemlig ikke indtryk på politikerne.

- Vi protesterer igen på det skarpeste. Husejerne har jo netop betalt for havudsigten fra deres ejendomme, og så kommer politikerne og fjerner den, fordi et landbrugsområde i et følsomt naturområde skal ændres til boligbyggeri, siger Troels Vedel. Han er formand for grundejerforeningen Musholmparken, der repræsenterer i alt 74 ejendomme på Musholmvej.

Ifølge Troels Vedel er jorden ejet af Dannie Rasmussen, DKR Huse ApS, der tidligere har opført høje rækkehuse på Musholmvej.

- Jeg synes, at det er for dårligt, at politikerne bare siger ja, fordi en bygherre henvender sig med et projekt. Politikerne burde da tænke på de beboere, der bor der i forvejen, og som nu har udsigt til et økonomisk tab, siger Troels Vedel. Han forstår heller ikke argumentationen om, at der er behov for flere byggegrunde.

- Eksisterende byggegrunde i området har ikke kunnet sælges til markedspris, men kun til nedsatte priser. Yderligere udbud af grunde vil udhule en normal prisdannelse i området, siger Troels Vedel. Han mener også at vide, at der fortsat er grunde til salg.

Grundejerforeningens formand lægger ikke skjul på, at såvel forening som de berørte husejere vil gå videre med sagen, hvis politikerne fastholder tilladelsen til byggeri af huse, der stjæler havudsigt fra andre huse.

- Vi vil da undersøge, om det i givet fald vil være muligt at anlægge en erstatningssag mod kommunen for de tab, som den påfører grundejerne med kommuneplanen.

Troels Vedel selv bor på Musholmvej 59, der ikke berøres af det nye boligområde.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk