20. januar 2019
De fleste tyvekoster stammer fra indbrudsbølgen i starten af december 2017 - men der kan også være ting, som er af ældre dato, men blot er fundet i forbindelse med flere ransagninger i december. Her ses en vielsesring med indskriften: »Erik - 5.12 - 59«
gallery icon

Se billedserie

De fleste tyvekoster stammer fra indbrudsbølgen i starten af december 2017 - men der kan også være ting, som er af ældre dato, men blot er fundet i forbindelse med flere ransagninger i december. Her ses en vielsesring med indskriften: »Erik - 5.12 - 59«
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvem savner disse tyvekoster?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvem savner disse tyvekoster?
Slagelse - 05. januar 2018 kl. 17:47
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Politiet i Slagelse efterlyser nu ejerne til en række tyvekoster, som primært er blevet stjålet i Slagelse-området i starten af december 2017.

arrow Læs også: Tyveri-sag breder sig til resten af landet

For cirka en måned siden blev Slagelse ramt af en usædvanlig voldsom indbrudsbølge - omkring 28 indbrud blev registreret hen over en enkelt weekend. De mange indbrud rystede selv garvede politifolk, og der blev straks iværksat en større efterforskning.

Efter nogle dage lykkedes det lokalpolitiet at anholde to formodede gerningsmænd, som blev varetægtsfængslet. Kort efter blev endnu to personer anholdt, og med disse anholdelser kom politiet så på sporet af en masse tyvekoster.

- Det er lykkedes os at finde frem til otte forurettede (ofre for indbrudstyve, red.), som har fået det meste af det stjålne tilbage. Men vi har stadig en meget stor mængde tyvekoster, som vi ikke umiddelbart kan finde ejerne til, siger efterforskningsleder Jens Jedig Christiansen til Sjællandske.

- Problemet er, at ni ud af ti indbrudsofre kun giver en detaljeret liste over stjålne genstande til deres forsikringsselskab - men ikke til politiet. Det ville faktisk hjælpe os utrolig meget, hvis man samtidig med listen til forsikringsselskabet også sendte en kopi til politiet, siger han.

Samme melding kommer fra efterforsker Jan Worm, som viser Sjællandske ind i et særligt rum, hvor der findes i hundredvis af tyvekoster - alle sirligt pakket ind i små plastikposer.

- Folk tror ofte, at et indbrud kun er et spørgsmål mellem dem selv og forsikringsselskabet. Men vi vil meget gerne have en kopi af den detaljerede beskrivelse af det stjålne, siger han.

- Er det også det råd, I giver, hvis folk ringer og spørger ind til deres sag?

- Ja, vi opfordrer til, at man afleverer en kopi af den liste, man har givet til forsikringen. Med den i hånden kan vi så gennemgå de lister, vi selv har lavet for at se, om der er noget, der matcher, siger han.

Politiet kan af resursemæssige og praktiske årsager ikke tilbyde alle indbrudsofre at komme ind på politistationen og gennemgå de mange tyvekoster - en efter en.

- Her er smykker, kontanter, ure, designer-figurer af Kay Bojesen (Aben), møbler som »Ægget« - både ægte og uægte, PH-lamper samt en masse udenlandsk valuta, fortæller Jan Worm.

I skrivende stund (fredag) mener politiet at have opklaret 17 af de 28 indbrud, der skete i starten af december.

Hvis du ser noget på billederne her, som kan genkendes, så husk at medbringe al den dokumentation, som er muligt at fremskaffe, før du kontakter politiet.

- Man skal som minimum kunne sandsynliggøre, at det er ens ejendele. Men - som udgangspunkt stoler vi jo lidt mere på et indbrudsoffer end på en tyveknægt, slutter Jan Worm.

arrow Tyvekoster returneret til rette ejere
12. januar 2018 kl. 17:08 Opdateret: kl. 17:08
arrow Otte indbrudsofre har fået tyvekoster retur
23. december 2017 kl. 16:43 Opdateret: kl. 16:54
arrow Gennembrud i sag om rekordindbrud
07. december 2017 kl. 16:34 Opdateret: kl. 16:34

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk