13. december 2017
Sjællandske har skrevet om det dødsdømte hus så længe, at der også er billeder af huset med sne på. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Sjællandske har skrevet om det dødsdømte hus så længe, at der også er billeder af huset med sne på. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Huset VIL altså ikke dø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Huset VIL altså ikke dø
Slagelse - 11. oktober 2017 kl. 13:32
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To gange har det nuværende byråd drøftet skæbnen for det gule baghus med adressen Solens Plads 3 i Korsør. Begge gange er der udstedt en dødsdom i form af nedrivning. Kun socialdemokraterne med tidligere Korsør-borgmester Flemming Erichsen i spidsen har stemt imod og ønsket huset fra Korsørs oprindelige bymiljø bevaret.

arrow Læs også: Huset vil ikke dø men det skal det

Nu bliver beslutningen om død eller fortsat liv for huset lagt i hænderne på det nye byråd, som vælgerne sammensætter ved kommunalvalget om godt en måned den 21. november.

- Jeg er yderst tilfreds med, at et enigt erhverv-, plan- og miljøudvalg nu har sendt sagen tilbage, så den endelige beslutning skal tages af det nye byråd, siger Flemming Erichsen til Sjællandske.

Udvalget har bedt om et økonomisk overslag på at bevare vitale dele af bygningen sammenholdt med udgifterne til nedrivning. Hertil at der bevares et byggefelt, så det ved en eventuel nedrivning bliver muligt at bygge nyt på den centrale attraktive plads. Endelig skal mulighederne for et OPP-projekt (offentligt-privat-partnerskab) undersøges sammen med fondsfinansiering. Først herefter kan behandlingen af lokalplanen for nedrivningen fortsætte. Og det nås ikke til det sidste møde den 30. oktober i det nuværende byråd, mener Flemming Erichsen.

- Huset var i generationer en del af familievirksomheden Th. Ørbech & Søn, der syede garn og solgte grej til fiskerne. Gamle fiskere har fortalt mig, at huset rummer et stort kar, som fiskegarnene blev tjæret i. Og dette tjære var noget særdeles giftigt stads, siger Flemming Erichsen.

Grundet forureningen forventer Flemming Erichsen, at en nedrivning hurtigt kan løbe op i en million kroner. Penge som kommunen ifølge Flemming Erichsen ikke har.

I høringsfasen for lokalplanen om nedrivning er der kommet seks indsigelser. 1. Foreningen til Bevarelse af gamle bygninger og miljøer i Korsør og Omegn. V. Gyrit Kaaber. 2. Landsforeningens for bygnings- og landskabskultur, v. formand Helge Torm, Borgergade 111, København K, 3. Jan Simmelhag, Smedevej 2, Slagelse, 4. Britta Hjermitslev, Enghavevej 28, Vemmelev, 5. Museum Vestsjælland, Oldvejen 25C, Holbæk, 6. Den socialdemokratiske Gruppe v. Flemming Erichsen.

Kun Britta Hjermitslev gik ind for nedrivning - alle andre var imod.

arrow Huset der ikke vil dø
13. marts 2017 kl. 07:18 Opdateret: kl. 07:17
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk