14. oktober 2019
Ejerne af huset i baggrunden har intet ansvar for det grønne stykke foran, hvor planten bjørneklo har spredt sig voldsomt. Området er tre selvstændige grunde ejet af tre forskellige. Foto: Helge Wedel
Ejerne af huset i baggrunden har intet ansvar for det grønne stykke foran, hvor planten bjørneklo har spredt sig voldsomt. Området er tre selvstændige grunde ejet af tre forskellige. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Husejer føler sig hængt ud i artikel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Husejer føler sig hængt ud i artikel
Slagelse - 26. maj 2019 kl. 07:53
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Elisabeth Gregersen og John Lyderik Larsen med fritidshus helt ned til stranden Broholmvej 55 på Frølunde Fed ved Korsør har henvendt sig til Sjællandske, fordi de i en artikel føler sig hængt ud som ejere af det store grønne stykke foran deres hus fyldt med den invasive plante bjørneklo. En plante som såvel private som offentlige grundejere har pligt til at bekæmpe og helst udrydde.

- Vi har selv i årevis gjort kommunen opmærksom på, hvordan bjørnekloen igennem årene er vokset i omfang, da vi som tilskuere på nærmeste hold har kunnet følge udviklingen, siger John Lyderik Larsen. De overtog fritidshuset i 1997, som det også står i artiklen. Det grønne stykke foran med bjørnklo er tre selvstændige grunde med adresserne Broholmvej 57, 59 og 61.

Skov- og landskabs- ingeniør ved kommunens entreprenørservice Mikael Holmgaard-Grejsen oplyser til Sjællandske, at de tre grunde ejes af tre forskellige - nogle med adresser i Københavnsområdet.

- Vi har skrevet til alle tre med påpud og vejledning om, hvordan bjørneklo bekæmpes. Fristen var 22. maj. Men den 23. maj var der intet sket, så nu rydder vi området for bjørneklo for de tre grundejeres regning, siger Mikael Holmgaard-Grejsen.

Regningen bliver delt op i tre, og ifølge Mikael Holmgaard-Grejsen løber den op i adskillige tusinde kroner, ligesom kun en enkelt bekæmpelse af den sejlivede plante, der skygger alle andre planter ihjel, næppe er nok.

Sjællandske beklager at have koblet fritidshusets adresse med området fyldt med bjørneklo.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk