11. juli 2020
Stranden er gjort klar til brug for såvel fir- som tobenede, der kan bade sammen ved Frølunde Fed. Foto: Slagelse Kommune
Stranden er gjort klar til brug for såvel fir- som tobenede, der kan bade sammen ved Frølunde Fed. Foto: Slagelse Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hunde får egen strand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hunde får egen strand
Slagelse - 02. juni 2020 kl. 11:17
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Slagelse Kommune har nu fået sin første hundestrand, hvor de firbenede må løbe frit rundt såvel på stranden som ude i vandet. En del af Frølunde Fed Strand bliver som forsøg til en hundestrand, hvor ejerene ikke behøver at have hunden i snor.

På almindelige strande skal hunde i sommerhalvåret holdes i snor, og de må ikke bade.

Det var byrådsmedlem Sofie Janning (S), som sidste år kom med forslaget om en hundestrand.

- Jeg havde hørt om andre kommuner, der havde oprettet hundestrande, og som hundeejer synes jeg selvfølgelig, at det er en god ide. Derfor er jeg også glad for, at vi nu prøver idéen af her i Slagelse Kommune, så vi kan finde ud af, om der er interesse for en strand, hvor hunde helt lovligt kan være uden at genere andre, siger hun.

Slagelse Kommune ejer grunden og har tilladt, at hundeejere både må tage hunden med i vandet og lade den løbe uden snor. Det er dog et vilkår, at ejeren har styr på sin hund og til enhver tid kan kalde den til sig.

- I første omgang er det et forsøg, som vi kører i år for at få nogle erfaringer, og så tager vi stilling til, om det skal fortsætte, når badesæsonen er ovre. Der er ikke så mange steder i kommunen, hvor det er muligt at lave hundestrande, men hvis det bliver en succes, og der er ønsker om det andre steder, vil vi selvfølgelig kigge positivt på det, lyder det fra formand for byrådets erhvervs- og teknikudvalg, Villum Christensen (LA).

Den vovsevenlige strand er markeret med skilte, og der er adgang til stranden via parkeringspladsen på Broholmvej 87.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk