4. august 2021
René de la Cruz (til højre) og hans bror Peter Hansen er rigtig glade for faciliteterne på Restaurant Thorkild, hvor de snart håber at se mange spisegæster. Først skal de nødvendige tilladelser dog på plads. Foto: Arne Svendsen
gallery icon

Se billedserie

René de la Cruz (til højre) og hans bror Peter Hansen er rigtig glade for faciliteterne på Restaurant Thorkild, hvor de snart håber at se mange spisegæster. Først skal de nødvendige tilladelser dog på plads. Foto: Arne Svendsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hotel får snart restaurant igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Hotel får snart restaurant igen

Tidligere kok på Slagelses Hotel Lillevang og hans bror er klar til at følge op på den succes, som sluttede så brat sidste år. Også hotellet ventes at åbne igen snart.

Slagelse - 19. juli 2021 kl. 06:00
Af Arne Svendsen

Der var god gang i serveringen af mad på Restaurant Thorkild ved det tidligere vandrehjem på Bjergbygade i Slagelse sidste år. Under ledelse af den foretagsomme forpagter Jens Würtz, der sammen med ejeren af bygningen Bjarne Nielsen havde lavet store forandringer på stedet, både med værelser og restaurant.

I november lukkede det hele dog. Jens Würtz indgav konkursbegæring i Hoel Lillevang ApS, fordi man manglede indtægter på grund af corona-nedlukning og derfor ikke kunne betale udgifterne.

Her i foråret og forsommeren har ejeren af bygningerne, Bjarne Nielsen fra firmaet Bojani i Næstved, søgt efter en restauratør.

De nye forpagtere

Og denne er nu fundet i form af to brødre. Nemlig René de la Cruz og Peter Hansen.

René de la Cruz er uddannet kok og et kendt ansigt i restaurationsbranchen, idet han tidligere har været forpagter af restauranten på Kongskilde Friluftsgård og på Postgården i Sorø.

Poul Hansen er tidligere slagter og har arbejdet i ferskvareafdelingen på Coop i 10 år. Han har dog også arbejdet som tjener i de virksomheder, hvor broderen har stået for mad med mere, og det vil han også skulle på Lillevang, hvor brødrene indtil videre holder fast i navnet Restaurant Thorkild.

- Der er jo ingen grund til at ændre på en succes, siger René de la Cruz, der i et par måneder arbejdede som kok på Restaurant Thorkild sammen med tre kolleger.

Vil fortsætte koncept

René de la Cruz så ved den lejlighed, hvor meget gang der var i forretningen.

- Nogle gange lavede vi jo 200 wienerschnitzler på en almindelig torsdag aften. Det var helt vildt, så det koncept vil vi da gerne fortsætte, siger René de la Cruz.

Han lover masser af god dansk mad, sovs og kartofler og et a la carte spisekort med et twist af Sydeuropa.

- Det sidste vil vi køre i weekenderne, mens vi planlægger at genoptage den plan Restaurant Thorkild havde med ovnstegt kylling om tirsdagen, stegt flæsk med persillesovs onsdag og wienerschnitzel om torsdagen. Vi vil også satse på frokoster lørdag og søndag. Her mener vi, at der er et marked, idet de fleste andre steder kører med brunch, siger René de la Cruz.

Uvished om åbningsdato

Hvornår restauranten åbner er dog indtil videre uvist, idet man mangler at få de nødvendige bevillinger igennem hos myndighederne.

- Vi håber, at det går hurtigt, siger René de la Cruz, der også vil satse på selskaber på stedet.

De to første bookinger er allerede kommet ind.

René de la Cruz vil ansætte endnu en kok på stedet, og hertil kommer serveringspersonale.

- Jeg håber da på, at vi kan nå op på omkring 10 ansatte, siger René de la Cruz.

Hotel også på vej

Bjarne Nielsen, ejer af bygningerne, glæder sig over, at restauranten kommer op at køre igen.

Og han håber faktisk på, at man samtidig vil kunne genåbne hotellet, der de sidste par måneder har været beboet af arbejdere fra Baltic Pipe projektet. De rykker dog ud 1. august.

- Men jeg er langt inde i forhandlinger med en kvinde om at drive hotellet og campinghytterne. Jeg håber på, at det falder helt på plads indenfor 14 dage, og så kommer der rigtig stor aktivitet på stedet, siger Bjarne Nielsen.

Han har også nogle planer for campingpladsen, som ikke rigtig fungerer på stedet, men dem kan han endnu ikke fortælle nærmere om.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk