29. september 2021
Jan Schou og Mona Britt Nykjær bærer Høstfesten musikalsk igennem som det perfekte makkerpak.

Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Jan Schou og Mona Britt Nykjær bærer Høstfesten musikalsk igennem som det perfekte makkerpak. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Høstfesten er tro mod sin idé

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Høstfesten er tro mod sin idé
Slagelse - 14. september 2021 kl. 08:01
Af Solveig Hansen

På sin vis er det den danske folkekære forfatter Morten Korch og hans omfattende forfatterskab, der er hovedpersonen i Høstfesten på Borreby.

For det er med lutter referencer til de mange romaner fra hans hånd om »de gode gamle dage«, hvor kampen mellem det gode og onde altid endte ud med det gode, at Høstfesten er skruet sammen - ikke mindst musikalsk.

Men en anden hovedperson trænger sig i den grad på, og det er Jan Schou, som enhver der elsker revy, vil have stødt på. For mange er han nærmest identisk med Rottefælden i Svendborg, men mange andre sommerrevyer har haft ham på plakaten gennem årene - blandt andet også Cirkusrevyen.

Til maj fylder han 70 år, og han blev dermed født to år før, at Morten Korch døde i 1954.

I Høstfesten på Borreby er Jan Schou nærmest på scenen uafbrudt - lidt som historiefortæller men mest af alt syngende med et fantastisk nærvær og stor intensitet i både sang, øjne og kropssprog.

Fredag havde Høstfesten - det store Morten Korch-show premiere på Borreby Teater, og uanset om man er fan af det Morten Korch´ske univers eller ej, vil det være undertegnede skribents påstand, at det er svært ikke at lade sig rive med af den gode stemning.

Men som med æbler og kanel, gedeost og pærer og kaffe og chokolade, der parvis bliver løftet til nye højder i hinandens selskab, så er Jan Schou i godt selskab med Mona Britt Nykjær i Høstfesten, der med sin skønne stemme er et perfekt match. Ganske vist hjulpet godt på vej af Jørn Bonde, der aftenen igennem holder tangenterne i bevægelse som kapelmester på klaveret.

Men Høstfesten er langt mere end Morten Korch, sang og musik.

For Høstfesten er en høstfest i hele sit setup fra start til slut. Fra folkedans i slotsgården, til udsmykning af teatersalen med neg, kornblomster og røde valmuer og ternede duge i rød og hvid på bordene. Og ikke mindst fælles sanglege til slut. Fine stråhatte med påsatte blomster og flotte kostumer er med til at sætte stemningen på scenen hos de mange medvirkende, der udover det professionelle trekløver bestående af Jan Schou, Mona Britt Nykjær og Jørn Bonde er et veloplagt ensemble af lokale og frivillige folk.

Mens publikum spiser ved de lange borde, sørger de mange medvirkende også for at skabe Morten Korch-stemning ved at gå rundt blandt publikum og småsnakke og klare små gøremål som at lægge vasketøj sammen og at feje gulvet en sidste gang inden festen.

Høstfesten er en tilbagevendende begivenhed på Borreby Herreborg fra år til år, og mon ikke godsejer Joachim og Vibe Castenschiold inviterer til fest igen til næste år.

Høstfesten er i hvert fald et par timers god, glad og medrivende underholdning, der er tro mod sin idé.

Høstfesten spiller de næste tre weekender - både fredag, lørdag og søndag. På fredage klokken 19. Lørdage og søndage klokken 13. Læs mere og bestil billet via Borreby Teater på borrebygods.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk